Pembe Fili Düşünme Kitabının Konusu, Özeti, Karakterleri, Açıklaması, PDF, Yorumları, Yazarı

Pembe Fili Düşünme'nin Fotoğrafı

Kitap Pembe Fili Düşünme
Yazarı Zeynep Selvili Çarmıklı
Türü Kişisel Gelişim Kitapları
Kategoriler En Çok Okunanlar
Okunması Gerekenler
Yayın Yılı 2018

Zeynep Selvili Çarmıklı tarafından 2018 yılında kaleme alınmış olan Pembe Fili Düşünme kitabı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde.
Pembe Fili Düşünme pdf, Pembe Fili Düşünme konusu, Pembe Fili Düşünme karakterleri, Pembe Fili Düşünme yorumları, Pembe Fili Düşünme açıklaması ve ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda!



Pembe Fili Düşünme – Zeynep Selvili Çarmıklı


Pembe Fili Düşünme Kitabının Konusu

Yalnızca olumlu duygular, düşünceler, başarı, mutluluk, aşk gibi olaylara odaklanan bir insan yaşamının eksikliğine; Acı, üzüntü, başarısızlık, yetersizlik gibi zihnimizin derinlerine atmaya çalıştığımız duygu, düşünce ve olayların biz insanlar için de olduğunu açıklayan kişisel gelişim konuları ele alınmıştır.


Pembe Fili Düşünme Kitabının Özeti

Yazarımızın kendi deyimiyle “bir kişisel gelişim değil, kişisel kabul” kitabı olan Pembe Fili Düşünme beş bölümden oluşuyor. Bize nasihatler verip ‘sen her şeyi başarabilirsin’ demek yerine kendi kabulleniş sürecini, deneyimlerini ve konu ile ilgi örnekleri sunuyor bize.

Yazarımız üniversite ikinci sınıftayken ilk panik atağını geçirmiştir. O anı o kadar yoğun yaşamıştır ki kalp krizi geçirdiğini düşünür. Bir arkadaşının yardımı ile hastaneye koşar ve orada yaşadığı şeyin kalp krizi değil bir panik atak krizi olduğunu öğrenir. Yaşadığı korkuyla evine kapanır, tekrar panik atak geçirmemek için kendisini her şeyden soyutlar. Düşündüğü bir tek şey vardır ‘ ya yine panik atak geçirirsem.’ Bu düşünce ile okulunu bırakma aşamasına gelir. Duygularını bastırmanın, onlardan kaçmanın doğru olmadığını anlayan yazarımız elbette onlarla yüzleşmesi gerektiğini de öğrenir. Ve ilk bölümde sürekli kaçtığımız duygu, acı ve mutsuzluklarımız varsa onlarla yüzleşmememiz gerektiğini bizlere söyler.

İkinci bölümde hayatımız boyunca birileri ya da kendimiz tarafından oluşturulmuş etiketlerimizin (güzel, çirkin, başarılı, aptal, cesur, akıllı, korkak…) aslında bizim üzerimizde bıraktığı etkisini okuyoruz. Katıldığı bir seminerde yaşadıklarını anlatarak etiketlerin hayatımızdaki rolünü kavramamıza yardımcı oluyor. Ve tabi en güzel kısmı da örnek olaylara bağlı olarak kitabı bir kenara bırakıp deneyler yapmamızı istiyor bizden.

Çirkin ya da güzel, başarılı ya da başarısız, çalışkan ya da tembel her ne isek kendimizi kabul edip beğenmediğimiz her yönümüz ile kucaklaşmamız gerektiğini anlatıyor. Mükemmel olmadığımızı ve hatta ne kadar uğraşsak da mükemmel olamayacağımızdan bahseden yazarımız kendimizi sevdiğimiz takdirde yaptığımız her işin en iyisini yapacağımızı anlatıyor bize. Eğer ki hayatımızın zor bir evresindeysek öz şefkatle kendimize sarılmamız gerektiğini yazıyor. Belki de en önemli kısım burasıdır. Genelde başkalarına karşı daha anlayışlı daha şefkatli olurken kendimize geldiğimizde daha acımasız olur, anlayışımızı kaybederiz öyle değil mi?

Kendimize, iç sesimize, yaşadıklarımızın getirdiği çaresizliklerimize yol gösterecek bir kitap olabilir. Kitabın dikkat çeken ilk özelliği ismi olsa da okunmaya değer.


Pembe Fili Düşünme Kitabının Açıklaması

Pembe fili düşünmemem gerekiyor. Tamam, o zaman kocaman, gri bir balina düşünürüm. Pembe fili düşünme. Balinalardı değil mi su püskürten? O kadar zaman nefeslerini mi tutuyorlar, ne yapıyorlar? Pembe fili düşünme. Geçenlerde aldığım kitabı da düşünebilirim. Pembe fili düşünme. Çok heyecanlıyım başlamak için. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünmemem lazım. Acaba kaç defa düşündüm? Pembe fili düşünme.

Böyle de düşünmemem lazım galiba. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme. Mini mini bir kuş donmuştu, pencereme konmuştu. Pembe fili düşünme. Of kaç dakika oldu acaba? Pembe fili düşünme. Dakika tutmayı unuttum galiba. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme. Acaba telefonum nerede? Kılıfı da pembe! La la la la. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme.

(Tanıtım Bülteninden)


Yorum yapın