Kral Kaybederse Kitabının Konusu, Özeti, Karakterleri, Açıklaması, PDF, Yorumları, Yazarı

Kral Kaybederse'nin Fotoğrafı

Kitap Kral Kaybederse
Yazarı Gülseren Budayıcıoğlu
Türü Psikoloji Kitapları
Kategoriler En Çok Okunanlar
Okunması Gerekenler
Yayın Yılı 2015

Gülseren Budayıcıoğlu tarafından 2015 yılında kaleme alınmış olan Kral Kaybederse kitabı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde.
Kral Kaybederse pdf, Kral Kaybederse konusu, Kral Kaybederse karakterleri, Kral Kaybederse yorumları, Kral Kaybederse açıklaması ve ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda!



Kral Kaybederse – Gülseren Budayıcıoğlu


Kral Kaybederse Kitabının Karakterleri

Kenan: Kendini tüm insanlardan üstün gören , parası ve dış görünüşü ile övünen , şımarık ,doyumsuz hep ben diyen bir erkektir. Daha sonraları her şeyini kaybeder ve bir psikiyatriste gelip hayatını anlatır.

Fadi: Hayatı hazin hikayelerle dolu olan barda garsonluk yapan kızdır. Kenan ile tanışır ve sevgili olurlar.

Handan: Kenan’ın eşidir. Kenan tarafından sürekli aldatılır.


Kral Kaybederse Kitabının Konusu

Kral Kaybederse kitabımız toplamda 4 kişi arasında geçiyor diyebiliriz. Yakışıklılığı ve çapkınlığı ile dillere destan Kenan’ın birde hali vakti yerinde olunca, tüm kadınları nasıl peşinden koşturduğu. Eşi Handan ve sevgilisi Fadi ile yaşadığı ilişkilerini bizlere anlatan, daha sonra ise tüm her şeyini kaybeden Kenan’ın bir Psikiyatrise sığınışı ele alınmıştır.


Kral Kaybederse Kitabının Özeti

Günümüzde popüler olmuş bir psikiyatrist olan Gülseren Budayıcıoğlu bu kitabında 20 yıllık bir hayat hikâyesi anlatılmaktadır. Annesi tarafından kral gibi büyütülmüş, bir dönem zor bir çocukluk geçirmiş ve bunun izlerini hayatından silememiş, kendini tüm insanlardan üstün gören, parası ve dış görünüşü ile övünen, şımarık, doyumsuz hep ben diyen bir erkektir Kenan. Karısını sürekli aldatan Kenan bir gün gittiği barda garsonluk yapan, babası tarafından sevilmemiş, ablası intihar etmiş, annesinin üzerine kuma getirilmiş kısacası ve hazin bir hikâyesi olan Fadi ile tanışır. Ve sonrasında gelişen olaylar bu kitabımızda yer almaktadır.

Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu’nun , üç hastasına Kenan ve ona hayatını adayan iki kadın Fadi ve Handan’a verdiği seansların kaleme alındığı bir terapi kitabıdır, Kral Kaybederse.

Karakterler günlük hayatın içinde her an karşımıza çıkacak kadar doğal olan sade ve akıcı bir dille anlatılmış bu kitabı okurken sıkılmayacağınızı düşünüyorum. Geçmişimizin geleceğimizi nasıl şekillendirdiğini bu kitap ile görebiliyoruz. Başarılı bulduğum, hiç yıkılmayacak bir adamın yıkılışıyla, değerlerin alt üst olduğu, hayatın yeni baştan keşfedildiği, yazarın kendi tabiriyle avına av olan kralın kaybediş hikâyesi olan bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Yazarımızın emeğine sağlık.

Yorum

Kral Kaybederse kitabını İlk okuduğumda okuyup bitirmeye çalıştığım içi mi bilmiyorum fakat bir noktadan sonra yazarın hikayeleri az uzattığını düşünmeye başlamıştım. Bu yüzden bitsin havasına girmiştim. Bitirdikten sonra şunu söyleyebilirim; Okunması gereken bir kitap olduğunu itiraf etmeliyim.


Kral Kaybederse Kitabının Açıklaması

“Avına av olan bir avcının hikayesi…”

“Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu’dan bir solukta okuyacağınız bir kitap daha… Bu romanı okurken, siz de oradaymışsınız gibi yazarı dinleyecek ve içine girdiğiniz bu dünyadan hiç çıkmak istemeyeceksiniz. Bütün karakterleri yıllardır tanıyormuş gibi sevecek ve anlayacak, sayfalar azaldıkça hüzünleneceksiniz.”

“İnsanoğlu çocukluk yıllarında henüz tam bir heykel gibidir; hayat da onu ince ince oyan usta bir heykeltıraş… Ama bazen keskiyi öyle bir savurur ki, heykelin bir parçası kopuverir.”

“Bu romanın kahramanı Kenan, kendini hep doruklarda görüyor ve asla aşağı düşmeyeceğini sanıyordu. Bir gün hayat elindeki keskiyi ona da savuruverdi ve onun da koptu yüreği…”

“Oysa pek çok kadının gönlünü çalmayı ve oraya taht kurmayı başarmış usta bir avcı, bir Kraldı o. Onun da günün birinde avlanabileceği, avına av olacağı kimin aklına gelirdi ki…”

“Bu romanda, gerçek bir yaşam öyküsüne tanık olmanın yanı sıra, mutlaka kendinizden de bir şeyler bulacak, “Hiçbir şey için geç değil” sözünün ne kadar doğru olduğunu bir kere daha anlayacaksınız.”


Yorum yapın