Yalnız Kadınlar Arasında Kitabının Konusu, Özeti, Karakterleri, Açıklaması, PDF, Yorumları, Yazarı

Yalnız Kadınlar Arasında'nın Fotoğrafı

Kitap Yalnız Kadınlar Arasında
Yazarı Cesare Pavese
Türü Romanlar
Kategoriler En Çok Okunanlar
Okunması Gerekenler
Yayın Yılı 1949

Cesare Pavese tarafından 1949 yılında kaleme alınmış olan Yalnız Kadınlar Arasında kitabı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde.
Yalnız Kadınlar Arasında pdf, Yalnız Kadınlar Arasında konusu, Yalnız Kadınlar Arasında karakterleri, Yalnız Kadınlar Arasında yorumları, Yalnız Kadınlar Arasında açıklaması ve ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda!



Yalnız Kadınlar Arasında – Cesare Pavese


Yalnız Kadınlar Arasında Kitabının Karakterleri

Chelia: Kitabın ana karakteridir. Başarılı bir modacı 2. Dünya Savaşı bittikten sonra gençliğinin yoksul günlerini geçirdiği Torino’ya, Roma’daki lüks bir modaevinin şubesini açmak üzere gelir.


Yalnız Kadınlar Arasında Kitabının Konusu

Çocukluk yıllarını geçirdiği Torino’ya bu kez bir işkadını olarak dönen Clelia’nın, resim sergilerinde, bohem çevrelerde karşılaşıp dostluk kuracağı kadınlarla yaşadığı olaylar konu edinir.


Yalnız Kadınlar Arasında Kitabının Özeti

“Doğduğun yere geri dönmek” ana fikri üzerinde yükselen roman, çocukluk yıllarını geçirdiği Torino’ya başarılı bir iş kadını olarak dönen başkarakterinin ve çevresindeki kadınların “mutluluk arayışından dem vuruyor.

Cesare Pavese, bu yapıtında kadınların dünyasına eğiliyor ve günlük gerçeklerin ötesine geçerek, insanı saran büyük yalnızlığın ve hüznün romanını yazıyor.

Çocukluk yıllarını geçirdiği Torino’ya, bu kez bir iş kadını olarak dönen Clelia’nın resim sergilerinde, bohem çevrelerde karşılaşıp dostluk edeceği genç, orta yaşlı ve yaşlı kadınlar, erişemeyeceklerini bildikleri bir mutluluğun peşinde ömür tüketirler.

Mutluluğun anahtarı kimisi için erkektir, kimisi için eşcinsellik, kimisi için para, kimisi için de ölümdür.


Yalnız Kadınlar Arasında Kitabının Açıklaması

İtalyan edebiyatında yeni gerçekçilik akımının kurucusu olarak kabul edilen Cesare Pavese bir kere daha sıradan hayatın ötesine geçerek insanı saran büyük yalnızlığın ve hüznün romanını yazıyor. Çocukluk yıllarını geçirdiği Torino’ya bu kez bir işkadını olarak dönen Clelia’nın, resim sergilerinde, bohem çevrelerde karşılaşıp dostluk kuracağı kadınlar, bir mutluluk hayalinin peşindedir. Mutluluğun anahtarı kimisi için erkek kimisi için eşcinsellik kimisi için para kimisi içinse ölümdür. Clelia’nın, bir otel odasında intihara giriştiğine tanık olduğu Rosetta’yla kuracağı dostluk, genç kadını yaşama bağlayabilecek midir?

Bu sorunun yanıtı kitapta nasıldır, okumadan bilinmez. Ancak Pavese kendi açısından bu yanıtı hiçbir zaman veremeyecektir. Kahramanı Rosetta gibi, Torino’da bir otel odasında intiharı denemiş; ancak o, sonuna dek giderek yaşama veda etmiştir.

(Tanıtım Bülteninden)


Yorum yapın