Sevginin Katıksızı Kitabının Konusu, Özeti, Karakterleri, Açıklaması, PDF, Yorumları, Yazarı

Sevginin Katıksızı'nın Fotoğrafı

Kitap Sevginin Katıksızı
Yazarı Jack London
Türü Romanlar
Kategoriler Okunması Gerekenler
Yayın Yılı 1917

Jack London tarafından 1917 yılında kaleme alınmış olan Sevginin Katıksızı kitabı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde.
Sevginin Katıksızı pdf, Sevginin Katıksızı konusu, Sevginin Katıksızı karakterleri, Sevginin Katıksızı yorumları, Sevginin Katıksızı açıklaması ve ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda!



Sevginin Katıksızı – Jack London


Sevginin Katıksızı Kitabının Karakterleri

Michael: Solomon Adaları’nda doğup büyümüştür. Yerli adalıları işe alma görevinde bir yelkenli gemide köle avcısı olarak çalışmaktadır. Gemi Kaptanı Michael’ı yanlışlıkla bir sahilde bırakır ve uzaklaşır.

Dag Daughtry: Başlangıçta Michael’i sevmeyen hatta para karşılığında satmayı düşünen gemide görevli bir personeldir. Ancak daha sonraları Michael’i severek onunla beraber dünya çapında bir gezintiye çıkarlar.


Sevginin Katıksızı Kitabının Konusu

Kendi altın arama günlerinden esinlenerek, Alaska’nın doğasını, Kızılderililerin beyaz istilacılara karşı direnişini ve yenilgisini, dönemin yarı yasadışı şartlarında hayatta kalmak için savaşan insan ve hayvanların hikayelerini ele almıştır.


Sevginin Katıksızı Kitabının Özeti

Romanda kahraman ile köpeği arasındaki doğal iletişim, köpeğini bir limanda kaybettiğinde farklı bir hal almaya başlar. Bir süre sonra köpeğini sirk hayvanları arasında görünce geçirdiği zor dönemi ve sirk eğitmeni arasında geçen mücadele anlatılır. Yazar, çok sayıda diyologun bulunduğu ve hayvanın hareketlerinin anlatıldığı gemideki diğer liman işçileri ile hayvan arasındaki sosyal ilişkileri, insanların birbirleriyle kurdukları sosyal ilişkileri karşılaştırarak okuyucuya sunmaktadır.

Köpek karakterinin sirk eğitmeninden aldığı zulüm, işkence ve işkencenin köpeğe yansıması, gerçek sahibinin kim olduğu içgüdüsünden, hayvan eğiticisine ve seyirciye saldırıp kaçma aşamasına, hayvanla birlikte hareket eder. yeme, içme ve sosyal koşulların rahatlığı. mutluluk kavramları ile kimin üzerinde sahiplik kurmaktadır.

Ayrıca eğlencenin bir parçası olan ve para veren madalyonun arkasını görmek istemeyen sirk izleyicileri kimliklerinden sıyrılmış insanların yapabileceği hareketleri yapmaya zorlanır ve bir anlamda insan olmak ve bu duruma olan ilgisizlikleri bizim insansı kimliğimiz tarafından sosyal olarak gözden kaçırılıyor. Yazar, içinde yaşadığımız hayatla para veren ve eğlencesini paylaşan bir benzerlik kurarak anlatmıştır.


Sevginin Katıksızı Kitabı Hakkında Bilgiler

  • Bu roman, 1917’de yayımlanan bir önceki romanı Jerry of the Islands’ın devamı niteliğindedir. Her kitap, iki köpek kardeşten biri olan Jerry ve Michael’ın dünyaya gelmesini anlatır.

Sevginin Katıksızı Kitabının Açıklaması

Jack London’un ilk dönem roman ve öyküleri, sert doğa koşullarında ya da acımasız bir toplumsal çevrede özveriye ve güçlü bir yaşama iradesine sahip kahramanların serüven dolu romantik yaşamlarını konu alır. Kendi altın arayıcılık günlerinden esinlenerek Alaska’nın doğasını, Kızılderililerin beyaz işgalcilere karşı direnişini ve yenilgilerini, dönemin yarı yasadışı koşullarında yaşama savaşı veren insanların ve hayvanların öykülerini dile getirir. Deniz ve deniz tutkusu da bu dönem yapıtlarının ana temalarındandır. Sevginin Katıksızı da doğa ve deniz tutkusunun acımasız koşulları içinde yaşanan iki canlının, bir köpekle bir denizcinin birbirine karşı gittikçe artan adeta bir tutku haline gelen sevgilerinin doğal gelişmesini soluk kesen bir üslupla anlatmaktadır.

Jack London A.B.D. edebiyatında Mark Twain ve Walt Whitman’ın ilerici demokrat geleneklerini sürdürmüştür. Dünya görüşünü her şeyden önce gençlik yıllarında yaşadığı, gördüğü olaylar çevresinde oluşturmuş, düşünsel olarak toplumcu bir dünya görüşüne ulaşmıştır. Dolaysız, yapmacıksız bir üslupla yazdığı kitaplarıyla A.B.D. edebiyatının 20. yüzyılın ilk yarısındaki toplumcu eğilimini etkilemiş, Dos Passos, Upton Sinclair, Sinclair Lewis, Hemingway ve John Steinbeck gibi yazarlara öncülük etmiştir.


Yorum yapın