Savaşçı Kitabının Konusu, Özeti, Karakterleri, Açıklaması, PDF, Yorumları, Yazarı

Savaşçı'nın Fotoğrafı

Kitap Savaşçı
Yazarı Doğan Cüceloğlu
Türü Psikoloji Kitapları
Kategoriler En Çok Okunanlar
Kitap Önerileri
Okunması Gerekenler
Yayın Yılı 2001

Doğan Cüceloğlu tarafından 2001 yılında kaleme alınmış olan Savaşçı kitabı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde.
Savaşçı pdf, Savaşçı konusu, Savaşçı karakterleri, Savaşçı yorumları, Savaşçı açıklaması ve ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda!



Savaşçı – Doğan Cüceloğlu


Savaşçı Kitabının Karakterleri

Yazar: Gerçekte de olduğu gibi algılama, öğrenme, psikoloji ve iletişim konularında uzman ve tanınmış bir öğretim görevlisidir.

Arif Bey: Mutsuz, kendini aptal gibi hisseden, ne istediğini bilmeyen, yalnız, kendisini kaybolmuş hisseden bir sınıf öğretmenidir.


Savaşçı Kitabının Konusu

Savaşçı, Psikoloji alanında tanınmış bir öğretim görevlisi olan yazar ve bir öğretmen olan Arif Beyin iç çatışmalarına psikolojik yöntemlerle çözüm bulma çabalarını konu alan, çoğunlukla söyleşi şeklinde okuyucuya aktarılmış bir kitaptır.


Savaşçı Kitabının Özeti

Yazar, kitabın başlığı olan savaşçı kelimesi bu anlamda bir savaşçıyı ifade eder. Kitaptaki karakterlerden biri olan yazarın kendisi algılama, öğrenme, psikoloji ve iletişim alanlarında uzman ve tanınmış bir öğretim görevlisidir; Arif Bey ise mutsuz, kendini aptal hisseden, ne istediğini bilmeyen, kendini yalnız ve kaybolmuş hisseden bir sınıf öğretmenidir.

Birinci bölümde aramadan bahsedilmiştir. Anlamını yitirmiş bir yaşamın temel sorununun, bireyin yalnızca kendisi için önemli gördüğü kişiler tarafından tanınmak, kabul görmek, sevilmek, özlenmek, değer görmek ve güvenilmek istemesi, kendine özgü bir bireysel yaşama sahip olmamasını anlatılır.

İkinci bölümde ise arayış sonucunda farkındalık ve uyanıştan bahsedilmiştir.

Üçüncü bölümde ise savaşçının niyetinden ve anlamından bahsedilmiştir. Savaşçının başkası için değil, kendi yüreği, kendi niyeti, kendi hayatı için savaşçı olduğu vurgulanır.

Dördüncü bölümde Mevlana Celaleddin Rumi’nin “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol” sözleriyle, yarınları ancak kişisel bütünlük içinde yaratabileceğimiz ve tüm kötülüklerin kökü ve tüm yanlışların kaynağı olduğu vurgulanmaktadır.

Beşinci bölümde yarını yaratmak için güçlü olmak gerektiğini söylüyor.

Altıncı bölümde yaşamdaki sorumluluk ve savaşçının sorumluluğundan bahsediliyor.

Yedinci bölümde “Şimdi ve şu anı yaşama tembelliği” neden bu kadar yaygın? Neden görmeyiz bize bakan gözleri, neden kırarız gönülleri, neden pişmanlıklar içinde yuvarlanır gideriz? Sorularının yanıtı savaşçının ölüm bilinci içinde irdeleniyor.

Sekizinci bölümde sıradan, kaybolmuş, güçsüz bir insanın dahi savaşçı olabileceği, bunun yolunun da değişim olduğu belirtiliyor.

Dokuzuncu bölümde bitmemiş işlerle tanışıyoruz.

On birinci bölümde Arif Bey’le yazarın son buluşmasında konuşulanlar genel bir gözden geçiriliyor.


Savaşçı Kitabının Açıklaması

Anlamlı ve coşkulu bir yaşam için savaşçı olmak ister miydiniz? Peki; size özgü sınırlarınızı ve duvarlarınızı belirleyerek farkındalık dolu bir yaşama kavuşmaya, hayatınızın amacını bulmak adına içsel bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Doğan Cüceloğlu’nun Savaşçı isimli kitabı, hayata içeriden bakmanızı ve yaşam amacını bulmanızı sağlayacak bir başucu kitabı. Bir sohbet havasında geçen Savaşçı ile içsel yolculuğunuza farklı bir perspektiften bakarak kendinize unutamayacağınız birikimler katabilirsiniz. Haydi, anlamlı bir yaşam için size ipuçları verecek eserin içeriğinden kısaca bahsedelim.


Yorum yapın