Neden Yaşlandıkça Kilo Alırız?

Yaşlandıkça Neden Kilo Alırız?

Yaşlandıkça kilo almamızın nedenleri arasında vücut yağı olarak bilinen gevşek bağ dokusunun rolü büyüktür. Bu dokular büyük oranda yağ hücrelerinden oluşur ve enerjiyi depolar. Yapılan bir araştırmada, 10 erkek ve 44 kadından oluşan bir gruptaki insanların yağ hücrelerinde yaşanan değişimler 13 yıl boyunca takip edilmiş ve tüm deneklerde lipit döngüsünün yaşlandıkça yavaşladığı tespit edilmiştir. Bu durum, daha az kalori alsa bile yaşlandıkça kilo alan insanlar için geçerlidir. Ancak kilo almamak için kalori alımının azaltılması gerekmektedir.

Yaşlandıkça Kilo Almayı Önlemek İçin Ne Yapmalıyız?

Araştırmacılar, kilo kaybetmek için ameliyat geçiren 41 kadını 7 yıl boyunca takip etmiş ve lipit döngüsünün vücut ağırlığını nasıl etkilediğini incelemişlerdir. Elde edilen sonuçlar, ameliyattan önce düşük lipit döngüsüne sahip olanların ameliyattan sonra lipit döngüsünün hızlanmasıyla kilo kaybedebildiğini göstermiştir.

Prof. Dr. Arner, yapılan araştırmanın vücut ağırlığı üzerinde etkili olan faktörlerin, yağ dokusundaki süreçler olduğunu ortaya koyduğunu belirtmiştir.

Geçmişte yapılan çalışmalar, lipit döngüsünü hızlandırmanın en etkili yolunun egzersiz yapmak olduğunu göstermiştir. Yapılan son araştırma da bu durumu desteklemekte ve kilo kaybı ameliyatlarından sonra daha fazla egzersiz yapılmasının daha iyi sonuçlar elde edilmesine yardımcı olacağını göstermektedir.

Yorum yapın