Kitap | Kayıp Tanrılar Ülkesi |
Yazarı | Ahmet Ümit |
Türü | Araştırma Ve Tarih Kitapları, Polisiye Kitaplar |
Kategoriler | En Çok Okunanlar Kitap Önerileri Okunması Gerekenler |
Yayın Yılı | 2021 |
Ahmet Ümit tarafından 2021 yılında kaleme alınmış olan Kayıp Tanrılar Ülkesi kitabı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde.
Kayıp Tanrılar Ülkesi pdf, Kayıp Tanrılar Ülkesi konusu, Kayıp Tanrılar Ülkesi karakterleri, Kayıp Tanrılar Ülkesi yorumları, Kayıp Tanrılar Ülkesi açıklaması ve ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda!
İçindekiler
Kayıp Tanrılar Ülkesi – Ahmet Ümit
Kayıp Tanrılar Ülkesi Kitabının Karakterleri
Yıldız Karasu: Berlin’de büyümüş bir göçmen bir ailenin kızıdır. Ailesine karşı polis olmuştur ve Berlin cinayet masasının çok önemli polislerinden biridir.
Thomas: Yıldız Karasu’nun yardımcısıdır.
Kayıp Tanrılar Ülkesi Kitabının Konusu
Antik bir şehrin bir ailenin hayatını nasıl etkilediğini konu edinen kitap, 1960’larda Bergama’dan Almanya’ya işçi olarak göç eden Ölmez ailesinin katledilen aile ferdi Cemal Ölmez’in evinde vahşice öldürülmesiyle başlar.
Kayıp Tanrılar Ülkesi Kitabının Özeti
Roman, bir antik kentin ve bir ailenin hayatlarını nasıl etkilediğini ele alıyor. 1960’larda Bergama’dan Almanya’ya işçi olarak göç eden Ölmez ailesinin katledilen aile ferdi Cemal Ölmez’in vahşice öldürülmesiyle başlar. Berlin’de doğup büyüyen Yıldız Karasu, iki kültür arasında kalmış göçmen bir kızdır. Aynı zamanda vahşice katledilen Cemal Ölmez’in cinayetini sorgulayan Baş komiserdir. Berlin Cinayet Bürosu’nun en başarılı isimlerinden Yıldız Karasu, ailesinin tüm itirazlarına rağmen polis olur. Cemal Ölmez’in Yıldız Karasu’nun yardımcısı Tobias Becker ile cinayetinin izini sürerken, bir anda kendini ailenin diğer üyelerinin belirli aralıklarla öldürüldüğü çok karmaşık bir seri cinayet vakasının içinde bulur.
Arkeoloji ve mitolojiden oluşan romanın ana ekseni, Berlin’deki Bergama Müzesi’nde bulunan antik dünyanın sekizinci harikası Zeus Sunağı’dır. Kayıp Tanrılar Ülkesi romanını mitolojik roman haline getiren kahramanlardan biri de Zeus’tur.
Kayıp Tanrılar Ülkesi Bergama’dan alınan ve Berlin’e gitmesine izin verilen Zeus Sunağı ekseninde tarih bilinci üzerine de çeşitli eleştiriler yapılmaktadır. Ayrıca Tanrı savaşlarında yaşanan güç mücadelesi de romanda işlenen konular arasındadır. Okurları etkileyen bir diğer faktör de günümüzde oldukça popüler bir konu olan ırkçılıktır.
Kayıp Tanrılar Ülkesi Kitabının Açıklaması
Ahmet Ümit’ten polisiyeyi arkeoloji ve mitolojiyle harmanlayan usta işi bir roman.
Berlin Emniyet Müdürlüğü’nün cevval baş komiseri Yıldız Karasu ve yardımcısı Tobias Becker, göçmenlerin, işgal evlerinin ve sokak sanatçılarının renklendirdiği Berlin sokaklarından Bergama’ya uzanan bir macerada, hayatı ve insanları yok etmeye muktedir sırların peşinde bir seri cinayetler dizisini çözmeye çalışıyor. Soruşturmanın Türkiye ayağında sürpriz bir ismin olaya dahil olmasıyla heyecanın dozu gitgide artıyor.
Kayıp Tanrılar Ülkesi, Zeus Altarı ve Pergamon Tapınağı’nın gölgesinde mitlere günümüzde yeniden hayat verirken, suçun çağlar ve kültürler boyu değişmeyen doğasını bir tokat gibi yüzümüze çarpıyor.
“O yüzden unuttuk dediğiniz yerden başlayacağım. Unutmanın bedelini ödeyecek unutanlar. Cezaların en şiddetlisiyle ödüllendirilecek saygısızlık yapanlar, kalbi yerinden çıkarılacak beni kalbinden çıkaranların, yüzlerinin derisi yüzülecek benden yüz çevirenlerin…”
(Tanıtım Bülteninden)