Kanadı Kırık Kuşlar Kitabının Konusu, Özeti, Karakterleri, Açıklaması, PDF, Yorumları, Yazarı

Kanadı Kırık Kuşlar'ın Fotoğrafı

Kitap Kanadı Kırık Kuşlar
Yazarı Ayşe Kulin
Türü Araştırma Ve Tarih Kitapları
Kategoriler En Çok Okunanlar
Kitap Önerileri
Okunması Gerekenler
Yayın Yılı 2016

Ayşe Kulin tarafından 2016 yılında kaleme alınmış olan Kanadı Kırık Kuşlar kitabı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde.
Kanadı Kırık Kuşlar pdf, Kanadı Kırık Kuşlar konusu, Kanadı Kırık Kuşlar karakterleri, Kanadı Kırık Kuşlar yorumları, Kanadı Kırık Kuşlar açıklaması ve ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda!



Kanadı Kırık Kuşlar – Ayşe Kulin


Kanadı Kırık Kuşlar Kitabının Karakterleri

Gerhard: Almanya’dan Nazilerin baskısından Ailesi ile beraber kaçmaya çalışan Tıp doktorudur.

Lisa: Gerhard’ın eşidir.

Profesör Malche: Gerhard’ın kayınpederinin dostu olan Malche Türkiye gelmeleri konusunda yardım eden kişidir.

Susanne: Gerhard ve Lisa’nın kızlarıdır.


Kanadı Kırık Kuşlar Kitabının Konusu

Roman, 1930’larda Almanya’da Nazilerin zulmüne yenik düşen Yahudi asıllı bir tıp doktoru olan Gerhard Schlimann’ın ailesini Türkiye’ye götürüp orada yaşama mücadelesini konu edinmektedir.


Kanadı Kırık Kuşlar Kitabının Özeti

1933 yılına kadar harika bir hayat yaşayan Gerhard ve ailesi için sonun yakın olduğu görülüyor. Frankfurt’ta Naziler gece yarısı Yahudileri şiddet kullanarak kaçırıyor ve mesleklerinden men ediyor. Patoloji Bölüm Başkanı olacak Gerhard hem heyecanlı hem de korkmuştur. Gerhard bir arkadaşından onların da basılacağını öğrendiğinde, hizmetçileri aracılığıyla hemen karısı Lisa’ya bir mektup gönderir. Değerli her şeyi alıp Zürih’e gitmesini söyleyen mektup karısına ulaştığında Lisa, çocuklarla birlikte Frankfurt’tan ayrılmak için trene biner. Gerhard aynı trene binemese de sonunda Lisa ve çocukları ile tekrar bir araya gelir. Değerli bir işi olmasına rağmen, herkesin işsiz olduğu bu dönemde, Gerhard kayınpederinin evinde sığınak olarak yaşamakta ve bu durumdan dolayı zorlanıyordu. Kayınpederleri Gerhard’a yeni bir ofis açmasını söyleyerek Yahudiler için bir iş bulma ofisi açarlar. Gerhard çaresiz olmasına rağmen, üç kişi için iş bulurlar. Bir süre sonra Profesör Malche adında bir adam Gerhard’ın kayınpederine üç bilim adamına ihtiyacı olduğunu söyler. Bu bilim adamları yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne gönderilecek. Gerhard hızla hazırlanır ve İstanbul’a gelir. İstanbul’u hayranlıkla izliyor. Ankara’ya taşınan Gerhard, Profesör Malche ile tanışır. Üç kişilik kotaya otuz kişiyi koymayı başarır.

Modernleşen Türkiye Cumhuriyeti için ailesiyle birlikte çalışmaya başlayan Gerhard, zamanla duruma alışıyordu. Gerhard’ın Susanne adındaki kızı burayı vatanı olarak bilir. Bir süre sonra Türkiye’nin değiştiğini hissederler, Almanya’ya dönüşeceğinden korkmaya başlarlar. Mustafa Kemal Atatürk hayata gözlerini kapadığında Susanne şu cümleleri söyler: Ben de Türküm, Atatürk’ün kızıyım!


Kanadı Kırık Kuşlar Kitabının Açıklaması

“Kendi vatanında bile yabancıdır kanadı kırık kuşlar”

1930’ların Almanyası… Nazilerin baskısından bunalan Yahudi asıllı tıp doktoru Gerhard Schlimann, çemberin yeterince daraldığını, kendisi ve ailesi için tek çarenin kaldığını hisseder: Kaçmak…

Ancak işsizliğin, savaşın habercisi toplumsal karmaşaların ve her yere yayılan ayrımcılığın cenderesindeki bir dünyada insanca yaşanacak bir yer bulmak hiç de kolay değildir.

Zira Gerhard Schlimann ve diğer Yahudilere sözümona gelişmiş ülkeler bir bir sırt çevirirken, bir tek Avrupa’nın kıyısındaki genç bir

Müslüman ülke kucak açar: Türkiye Cumhuriyeti…

Ayşe Kulin, Kanadı Kırık Kuşlar’da 1930’ların Almanya’sından 2000’lerin Türkiye’sine uzanan bir ailenin dört kuşaklık hikâyesini anlatıyor bizlere. Sıradışı, güçlü, coşkulu,

inançlı kadınların hikâyesi bu aynı zamanda. Elsa, Suzan, Sude ve Esra kendi sancıları ve değişimlerini vatanlarının çalkantıları ile iç içe yaşıyorlar. Kanadı Kırık Kuşlar, vatanı sevgi olan herkesin kalbine değecek…

(Tanıtım Bülteninden)


Yorum yapın