Kitap | Hazan |
Yazarı | Ayşe Kulin |
Türü | Romanlar |
Kategoriler | En Çok Okunanlar Kitap Önerileri Okunması Gerekenler |
Yayın Yılı | 2021 |
Ayşe Kulin tarafından 2021 yılında kaleme alınmış olan Hazan kitabı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde.
Hazan pdf, Hazan konusu, Hazan karakterleri, Hazan yorumları, Hazan açıklaması ve ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda!
İçindekiler
Hazan – Ayşe Külin
Hazan Kitabının Konusu
Ayşe Kulin’in elimizdeki bu otobiyografik romanı; Veda, Umut, Hayat, Hayal, Hüzün ve en son olarak da bu eseri “Hazan” ile son bulan yazarlık hayatının anılarını kapsayan romanlarının sonuncusudur. Yazar eserinde, yazdığı romanların başlangıç hikâyeleri ile beraber onları yazmaya iten nedenlerin yanı sıra araştırmalarıyla gelecek nesillere ışık tutacak bir belge niteliğindedir. Dünya ve ülke gündeminin öne çıkan gelişmelerinin yazarın gözünden değerlendirildiği, objektif ve samimi bir çözüm arayışı ile beraber ortaya koyduğu bir eserdir. Okuyucu romanın içeriğiyle kâh anıların soğuk rüzgârlarında savrulacak, kâh günümüzün bizatihi gerçekleriyle yüzleşecektir. Dolu dolu, tek bir nefeste okunacak nadide eserlerden.
Hazan Kitabının Özeti
Ayşe Kulin geçirdiği zor bir ameliyat sonrasında kendisini, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVID 19 salgının içinde bulur. Yazarın da deyimiyle o salgın “Kovid 19” ise kendisi de “Ayşe K 79″dur ve bu zor günlerde geçecektir. Belirsizliğin hâkim olduğu bu günlerde, hayatının anlamı olarak gördüğü yazarlık bir müddet sekteye uğrar. Yazmak için beklediği ilham bir türlü gelmez ve yazamaz. Yaşanılan bu mutsuz günler, eserde yazarın hem öz duyumlarının, hem de dönem Türkiye’sinin bir otopsisi niteliğindeki çıkarımlarının ilhamı olacaktır. Bu süreçte, başarılarla ve ödüllerle dolu geçmiş hayata yapılan yolculuklar onun için bir nevi terapi niteliğindedir. Yazmış olduğu bu otobiyografisinde, ülkenin toplumsal gerçeklerini, kendi yaşamının sağduyusu ile sentezleyip okuyucuya nazik fakat etkili bir dille ortaya koyar. Tıpkı diğer romanlarında olduğu gibi siyaset dünyasının ne sağında ne solunda durmadan, tarafsız kalarak yaptığı araştırmaların gerçekliğiyle yön bulan yazar, dönem siyasetleri tarafından yok sayılmaya çalışılır. Dünya görüşü kişiliğinin temel bir parçası olduğu için yazdıkları yuvarlak değil de köşelidir. Bu yönünü yansıttığı eserleriyle sayısız ödüller ile beraber akabinde katıldığı etkinliklerin anıları da ebetteki okuyucunun dikkatini çekecektir. Yazdıkça geçmiş Türkiye’sinin kuramsal sorunlarının nasıl bir kartopu gibi büyüyerek bu yıllara geldiğini, görsel ve sosyal medyanın toplum üzerindeki olumsuzluklarını işaret ederek net bir şekilde eleştirir. Yaşananlara bir de sevdiği dostlarının ölüm haberleri eklenince mutsuzluğu katlanır. Geçmişe sığındığında yazmak keyifliyken, ülke gündemindeki sarsıcı gelişmeler yazarın umutlarını tüketir. Romanını bitirmek için beklediği “gelecek mutlu haber” yine bir yazar arkadaşından gelecektir.
“Hepimiz biliyoruz ki, ne kadar karamsar olursak olalım, dünya döndükçe her filiz er geç çiçek açmaya, güneş de illa doğmaya mahkûm!”
Hazan Kitabının Açıklaması
Hazan, sonbahar demek.
Hüzünle akraba olan bu sözcüğün bir başka anlamı özlem ve ayrılık mevsimi… bir diğeri sararıp solmuş, eski canlılığını kaybetmiş kimse.
Kimi tanımlarında kendimi bulduğum bu kelimeyi çok sevdim ve madem ben de sonbahar mevsimindeydim ömrümün,
Kitabımın adını HAZAN koydum.
VEDA ile başlayıp UMUT- HAYAT- HÜZÜN ve HAYAL ile sürdürdüğüm otobiyografik yolculuğumu HAZAN ile noktalıyorum. Kitabın hüzün dozu aşırıya kaçmasın diye komik ve mutlu
Anılarımdan da seçtim siz okurlarım için. Hayat bir döngüdür, bahar
Er geç gelir ve yaza kavuşur. Benim bir kış günü yazmaya başladığım
HAZAN ile siz bir yaz günü buluşacaksınız.
Yaz mevsiminizin mutlu, huzurlu geçmesi dileğiyle
Keyifli okumalar diliyorum.
Ayşe Kulin