Hanımın Çiftliği Kitabının Konusu, Özeti, Karakterleri, Açıklaması, PDF, Yorumları, Yazarı

Hanımın Çiftliği'nin Fotoğrafı

Kitap Hanımın Çiftliği
Yazarı Orhan Kemal
Türü Romanlar
Kategoriler En Çok Okunanlar
Okunması Gerekenler
Yayın Yılı 1999

Orhan Kemal tarafından 1999 yılında kaleme alınmış olan Hanımın Çiftliği kitabı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde.
Hanımın Çiftliği pdf, Hanımın Çiftliği konusu, Hanımın Çiftliği karakterleri, Hanımın Çiftliği yorumları, Hanımın Çiftliği açıklaması ve ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda!



Hanımın Çiftliği – Orhan Kemal


Hanımın Çiftliği Kitabının Karakterleri

Muzaffer Bey: Kadın düşkünü, hak hukuk bilmeyen, insanlara ve emri altındakilere eziyet etmekten kaçınmayan zorba bir Çiftlik sahibidir.

Güllü: Muzaffer Bey’in eşi ve çiftliğin hanımıdır. Paraya karşı zaaf gösteren, gösterişe düşkün bir kişidir.

Gülizar: Muzaffer Beyin metresidir.

Ramazan: Muzaffer Beyin yeğenidir. Zayıf ve çelimsiz, saf, direnmeyi ve savaşmayı bilmeyen zavallı bir karakterdir.

Habib: Köylüyü sürekli Muzaffer Beye karşı kışkırtan kişidir.


Hanımın Çiftliği Kitabının Konusu

Sınıf çelişkilerini, paranın değiştirdiği hayatları, paranın el değiştirmesinin getirdiği çelişkileri, insanın en asil duygularından biri olan aşkın bile yozlaşmasını ve toprak sahibi olma sorununu anlatır.


Hanımın Çiftliği Kitabının Özeti

Romanda bir fabrikada çalışan Güllü, sevgilisi Kemal’in öldürülmesinin ardından Adana’nın en büyük çiftliklerinden birinin sahibi olan Muzaffer Bey’in yeğeni Ramazan ile evlenmek üzere çiftliğe gönderilir. Muzaffer Bey’in metresi ve Gülizar, çiftlikte ev işleri ve mutfakla ilgileniyor. Gülizar, Muzaffer Bey için kocasını bırakıp çiftliğe geldi. Muzaffer Bey kadın düşkünü, zalim bir adamdır. Zaten çapkın bir tip olan Muzaffer Bey, yeğeni Ramazan’ı bir kenara iterek gözünü Güllü’ye diker. Amcası Muzaffer Güllü ile evlendiğinde Ramazan çok üzülür.

Muzaffer’in Güllü ile evlenmesi çiftlikte ve köylüler arasında büyük bir hoşnutsuzluk yaratır. Ramazan’ın kendisini öldüreceğini düşünen Muzaffer Bey bu duruma sinirlenir ve Ramazan’ı çiftliğin ortasında fena halde döverek çiftlikten kovar. Bu nedenle halk Muzaffer Bey’den daha çok nefret etmeye başlar. Güllü evlendikten sonra çiftliğin ve dolayısıyla köyün yeni hanımı olur ve adını Serap olarak değiştirir. Lüks araba kullanıyor, sosyal etkinliklere katılıyor ve çok alışveriş yapıyor. Bu gelişmeleri sindiremeyen ve uzun yıllardır çiftlikte olan Butler Yasin Ağa, çiftlikten ayrıldı. Kâhya Yasin Ağa’nın çiftlikten ayrılmasından yararlanan Güllü’nün bencil babası Cemşir ve Cemşir’in arkadaşı berber Reşit çiftliğe yerleşir.

Muzaffer Bey ile arazi meselesi yüzünden arası bozulan Habib, üyesi olduğu partinin 1954 seçimleri ile iktidara geleceğini ve siyasi kanal aracılığıyla Muzaffer Bey’den topraklarını geri alacağını düşünür ancak bu hayaller… Muzaffer Bey’in aynı partiye üye olması boşa çıkar. İntikam almanın tek yolu Muzaffer Bey’i öldürmektir. Bunun üzerine Habib, Muzaffer Bey’i pusuya düşürür ve öldürür. Bunun üzerine Serap çiftliğin tek sahibi olur.

Muzaffer öldürülünce çiftliğin adı “Hanım’ın Çiftliği” olur ve romana da bu isim verilir. Serap uzun bir aradan sonra Çiftliğin Avukatı Erdoğan ile evlenmeye karar verir. Erdoğan’ın bir tartışma sonucunda Habib’in kardeşlerine hakaret etmesi eski tartışmayı alevlendirdi. Bunun üzerine köylüleri ve kardeşlerini kışkırtan Habib, çiftliği ateşe verir. Serap Hanım, onlara ihanet etmeyeceğine yemin ederek zar zor hayatını kurtarır. Muzaffer Bey’in katilleri gibi çiftliği ateşe verenler de faili meçhul kalıyor.

Hanımın Çiftliği Serisi

1. Vukuat Var 2. Hanımın Çiftliği 3. Kaçak

Hanımın Çiftliği Kitabının Açıklaması

Orhan Kemal’in kaleminden yeni bir eser daha…


Yorum yapın