Dördüncü Tekil Şahıs Kitabının Konusu, Özeti, Karakterleri, Açıklaması, PDF, Yorumları, Yazarı

Dördüncü Tekil Şahıs'ın Fotoğrafı

Kitap Dördüncü Tekil Şahıs
Yazarı Güray Süngü
Türü Romanlar
Kategoriler Kitap Önerileri
Okunması Gerekenler
Yayın Yılı 2012

Güray Süngü tarafından 2012 yılında kaleme alınmış olan Dördüncü Tekil Şahıs kitabı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde.
Dördüncü Tekil Şahıs pdf, Dördüncü Tekil Şahıs konusu, Dördüncü Tekil Şahıs karakterleri, Dördüncü Tekil Şahıs yorumları, Dördüncü Tekil Şahıs açıklaması ve ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda!



Dördüncü Tekil Şahıs – Güray Süngü


Dördüncü Tekil Şahıs Kitabının Karakterleri

Mustafa Nihat: Zengin ve parçalanmış bir ailesi olan Romanın kahramanıdır.


Dördüncü Tekil Şahıs Kitabının Konusu

Roman, ailesi, arkadaşları ve çevresindeki herkesle arasına mesafe koymayı şart koşan Mustafa Nihat’ın ölüm ile anlam arasındaki bağı kurma çabasını konu ediniyor.


Dördüncü Tekil Şahıs Kitabının Özeti

Ergenlik çağında bir arkadaşının intiharına tanık olan Mustafa Nihat, bu olayın tesadüf olmadığına ve üzerine bazı görevler düştüğüne inanmıştır. Hayatını bu inanç doğrultusunda düzenlemeye çalışırken o yıllarda hayatına giren Salih ile bambaşka bir çerçeveye bürünür. Salih’in gerekli bağ olduğuna ve onun karşısında ölmenin kendisini arındıracağına inanan Mustafa bir süre sonra hayal kırıklığına uğrayacak ve Mustafa’nın bu hayal kırıklığını bir kenara bırakıp başka bir yol bulmayı hedeflemesiyle roman on dokuz yaşında başlayacak. Bu andan sonrası ise Mustafa’nın karmaşık hayatı ve hayat algısına dayanmaktadır. Yeni bir adayın, yeni bir hayatın ve yeni bir ölümün peşinde koşan Mustafa Nihat’ın geçmişi ve ona amacını bile hissettirmeden koşturan ailesiyle olan ilişkileri, herkesten gizlenen sırları ortaya çıkarmaya başlar.


Dördüncü Tekil Şahıs Kitabının Açıklaması

Dördüncü Tekil Şahıs, Güray Süngü’nün Mustafa Nihat adındaki deliliğin sınırlarında gezinen karakterinin, otuz yıl ya da üç on dakikadan müteşekkil yarım saatini anlattığı romanı. Kötülüğün insan ruhunu ele geçirdiğini ve masumiyet için diyet ödemek gerektiğini savunan roman, insanın içindeki ahlak yasasına uç karakterleriyle saygı duruşunda bulunuyor. Aklın insanı sürüklediği kör kuyulardan çıkma çabasının, ironiyle harmanlandığı Dördüncü Tekil Şahıs, Güray Süngü’nün 22 yaşında yazdığı ilk romanı olma özelliğini de taşıyor.

“Kibar ve zarif insanlardık bizler, hoyrat yaşayan. Çok derindik, dipsiz kuyular gibi. Hiç karınca ezmemiştik, bizi ezer diye korkarak vicdanımız. Bilmiştik haddimizi.


Yorum yapın