Çılgın Mucitler Kitabının Konusu, Özeti, Karakterleri, Açıklaması, PDF, Yorumları, Yazarı

Çılgın Mucitler'in Fotoğrafı

Kitap Çılgın Mucitler
Yazarı Yusuf Asal
Kategoriler Kitap Önerileri
Okunması Gerekenler
Yayın Yılı 2012

Yusuf Asal tarafından 2012 yılında kaleme alınmış olan Çılgın Mucitler kitabı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde.
Çılgın Mucitler pdf, Çılgın Mucitler konusu, Çılgın Mucitler karakterleri, Çılgın Mucitler yorumları, Çılgın Mucitler açıklaması ve ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda!



Çılgın Mucitler – Yusuf Asal


Çılgın Mucitler Kitabının Karakterleri

Profesör Lütfü Lafcambazı: Kitabın en başında Profesör Lütfü Lafcambaz okuyucuları bilim insanı olmaya davet ediyor ve gerekli belgeleri komik notlarla bir liste halinde okuyuculara sunuyor. Daha sonra bir bilim insanının sahip olması gereken özellikleri sıralayarak “Nasıl bilim insanı olunur?” soruyu cevaplar. Son olarak veri, hipotez, teori gibi kavramları çok basit ve anlaşılır bir dille açıklar ve okuyucunun daha iyi anlaması için örnekler verir.

Kitapta hayatlarından bilgiler sunulan mucitler: Albert Einstein, Thomas Alva Edison, Aleksander Graham Bell, Wright Kardeşler, Louis Pasteur, Johannes Gutenberg, Isaac Newton, Galileo Galilei, Arşimet


Çılgın Mucitler Kitabının Konusu

Yusuf Asal’ın yazdığı Çılgın Mucitler adlı kitap, 12 bölüm ve 175 sayfadan oluşuyor. Farklı mucitlerin hayatlarından çeşitli bilgileri eğlenceli bir dille anlatan kitap, 8 yaş ve üzeri okurlara hitap ediyor.

Yazar, mucitlerin hayatlarına geçmeden önce kitabın başında yer alan “Mucitlerin Gizemli Dünyası”, “Nasıl Bilim İnsanı Olunur?” ve “Bilimsel Terimleri Öğrenelim” adlı üç bölümde okurlarına kitabı okurken işlerine yarayacak bazı bilgiler veriyor.

Oldukça esprili bir dille yazılan kitabın pek çok sayfasında mucitlerle ilgili komik karikatürler de yer alıyor.


Çılgın Mucitler Kitabının Özeti

Albert Einstein: Einstein’ın çalışmaları, görelilik teorisinden atom bombasına kadar geniş bir yelpazede ele alınmaktadır. Böylece bilimsel çalışmaların hem iyi hem de kötü yönde kullanılabileceği vurgulanmaktadır.

Thomas Alva Edison: Edison’un ampulü icat etmek için harika bir ekiple nasıl çalıştığı ve doğru malzemeyi bulmak için birlikte ne kadar sıkı çalıştıkları anlatılıyor.

Aleksander Graham Bell: Telefonu icat eden Graham Bell’in aslında işitme engelliler için bir cihaz geliştirmeye çalıştığı belirtiliyor. Bu buluş nedeniyle Elisha Gray adında bir bilim adamıyla mahkemelik olduğu da aktarılıyor.

Wright Kardeşler: Kitaptaki tüm mucitler yalnız olsa da Wright Kardeşler birlikte anılıyor. İki kardeşin birlikte çalışıp önemli bir buluş yapmış olmaları birlik ve beraberliğin önemini göstermektedir.

Louis Pasteur: Oldukça mütevazı bir insan olan Pasteur’ün çalışmaları da kuduz aşısı, pastörizasyon, fermantasyon ve ipekböcekçiliği başlıkları altında ele alınmaktadır.

Johannes Gutenberg: Modern matbaanın babası olarak nitelendirilen Gutenberg’in modern matbaayı icadının kendisinden çok başkalarına fayda sağladığı belirtiliyor. Ayrıca çeşitli kitapların kolayca basılmasını ve dağıtılmasını sağlayan modern matbaanın faydalarına da dikkat çekilmektedir.

Isaac Newton: Oldukça alıngan ve eleştiriye tahammülü olmayan Newton sayesinde, insanların olumsuz özelliklerinin başarılarını engelleyebileceği ortaya çıkıyor.

Galileo Galilei: Dünyanın döndüğünü iddia eden ancak aynı dönemi paylaştığı insanları ikna edemeyen ve bunun için cezalandırılan Galileo, bazı gerçeklerin ancak yüzyıllar sonra kabul edildiğinin üzücü bir örneğini veriyor.

Arşimet: Milattan önce yaşayan Arşimet, yaşamı boyunca yaptığı bilimsel çalışmalarla olduğu kadar, bir düşman askeri tarafından öldürülmeden önceki son anlardaki tavrıyla da dikkat çekiyor.


Çılgın Mucitler Kitabının Açıklaması

Lütfü’nün benle alıp veremediği nedir bilmiyorum ama hakkımda yaptığı dedikodulara inanmayın. Beni tanımak istiyorsanız İzafiyet’e bakın.

Albert Einstein

Başıma elma düştüğünden beri başıma gelen en kötü şey Lütfü Lafcambazı’nın diline düşmekti. Bu kitabı okuduktan sonra hangimizin haklı olduğunu anlayacaksınız.

Isaac Newton

Lütfücüğüm sağ olsun bana methiyeler düzmüş. Oysa ben mahcup olurum böyle şeylerden. Öhö, öh.. Yok yok konuşamayacağım; en iyisi siz kitabı okuyun.

Louis Pasteur

Evreka! Evreka! Bu kitabı okuyunca bilim adamlarının benden sonra ne kadar ilerlediklerine hayretle şahit oldum. Lütfü, aferin çocuğum sana!

Arşimet

Gelmiş geçmiş en büyük bilim adamlarının hayatlarını ve buluşlarını güldürerek anlatan Çılgın Mucitler’i elinizden bırakamayacaksınız. Çılgın Mucitler, hem bir bilim kitabı hem de bilimsel bir hikâye kitabı. Mizahı da cabası!


Yorum yapın