Bütün-Beyinli Çocuk Kitabının Konusu, Özeti, Karakterleri, Açıklaması, PDF, Yorumları, Yazarı

Bütün-Beyinli Çocuk'un Fotoğrafı

Kitap Bütün-Beyinli Çocuk
Yazarı Daniel J. Siegel, Tina Payne Bryson
Türü Kişisel Gelişim Kitapları
Kategoriler En Çok Okunanlar
Kitap Önerileri
Okunması Gerekenler
Yayın Yılı 2019

Daniel J. Siegel ve Tina Payne Bryson tarafından 2019 yılında kaleme alınmış olan Bütün-Beyinli Çocuk kitabı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde.
Bütün-Beyinli Çocuk pdf, Bütün-Beyinli Çocuk konusu, Bütün-Beyinli Çocuk karakterleri, Bütün-Beyinli Çocuk yorumları, Bütün-Beyinli Çocuk açıklaması ve ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda!



Bütün Beyinli Çocuk – Daniel J. Siegel , Tina Payne Bryson


Bütün-Beyinli Çocuk Kitabının Konusu

Kitap, Siegel ve aile danışmanı Tina Payne Bryson, çocuğun beyninin nasıl bağlandığına ve olgunlaştığına dair yeni bilimsel veriler ışığında çöküş ve çilenin gizemlerinin çözümleri konu edinmiştir.


Bütün-Beyinli Çocuk Kitabının Özeti

Her ailenin muhakkak okuması gereken kitaplardan bir tanesi olan kitabımızda beynimizin farklı görevlere sahip bölümleri olduğundan bahseden yazarımız, mantıklı davranmamıza ve düşüncelerimizi cümleler haline getirmemize yardım eden sol taraf, duygular yaşamamızı ve sözel olmayan işaretleri algılamamızı sağlayan sağ taraf, sezgisel olarak hareket etmemizi ve hayatta kalabilmek için acil kararlar veren bir sürüngen beyin ve bir de bizi bağlantı ve ilişkilere sürükleyen memeli beyine sahip olduğumuzu ifade ediyor.

Başarılı olabilmek için tüm bu alanların entegre olarak çalışabilmesi gerekiyor ve bu da kitabın konusunu oluşturuyor.

Beynin koordineli bir şekilde çalışamaması durumunda, duyguların kontrolden çıkarak öfke nöbetleri, saldırganlık ve çöküş yaşatacağını söyleyen yazar, beynin yeniden şekillenebileceğini ve bunu deneyimler sayesinde yapacağını belirtiyor.

Kitapta beynimizin iki tarafını birlikte kullanabilmek için 12 strateji belirleyen yazarımız, bunların nasıl uygulanacağını da detaylı bir şekilde bizlere açıklıyor aslında.

Kitabın son bölümüne geldiğimizde ise tüm bu stratejilerin farklı yaş gruplarında ne şekilde uygulanacağına ilişkin öneriler yer alıyor.

Çocuklarımız geliştikçe beyinleri de biz ebeveynlerin beyinlerinin ‘aynası’ haline gelir. Bizlerin gelişmesi, olgunlaşması çocuğumuzun da beynini etkiler. Bu nedenle çocuklarımıza verebileceğimiz en cömert hediyenin kendi beynimizi entegre etmek ve eğitmek olduğunuz söyleyebiliriz.

İnsan beynine bakmadığınız bir yerden bakacak ve yeni şeyler öğreneceksiniz.

Ebeveynlik ve öğretmenlik adına iyi bir rehber olan bu kitabımızı okuduktan sonra ben çok şey öğrendim. Sizler için de faydalı olmasını diliyorum.


Bütün-Beyinli Çocuk Kitabının Açıklaması

Yeni yürümeye başlayan çocuğunuz bir mağazanın ortasında öfke nöbeti geçiriyor. Anaokuluna giden çocuğunuz giyinmeyi reddediyor. Beşinci sınıf öğrencisi olan çocuğunuz arkadaşlarıyla bahçede oynamak yerine bir bankta oturmuş ağlıyor. Çocuklar sanki anlaşmış gibi anne-babalarının hayatlarını çekilmez hale getirmek zorundalar mı? Elbette hayır – size çıkış noktasını söyleyecek tek şey onların gelişen beyinleridir.

Alanında öncü ve son derece pratik olan bu kitapta nöro-psikiyatrist Daniel J. Siegel ve aile danışmanı Tina Payne Bryson, çocuk beyninin nasıl bağlantılar kurduğu ve olgunlaştığı ile ilgili yeni bilimsel veriler ışığında çöküş ve çileden çıkma hallerinin gizemini çözüyorlar. Karar verme ve dengeyi korumadan sorumlu olan “beynin üst katı”, yirmili yaşların ortalarına kadar gelişmeye devam eder. Özellikle küçük yaştaki çocuklarda sağ beyin ve onun duyguları, sol beynin mantığına hükmetmeye eğilimlidir. Çocuklarınızın kontrolden çıkması ya da öyle hissetmesi boşuna değil. Bu buluşları her gün uygulayarak bir taşkınlığı, kavgayı ya da korkuyu, çocuğunuzun beyni ile bağlantı kurabilmek ve hayati gelişimine katkıda bulunabilmek için bir fırsata dönüştürebilirsiniz.

(Tanıtım Bülteninden)


Yorum yapın