Böğürtlen Kitabının Konusu, Özeti, Karakterleri, Açıklaması, PDF, Yorumları, Yazarı

Böğürtlen'in Fotoğrafı

Kitap Böğürtlen
Yazarı Mehmet Rauf
Türü Romanlar
Kategoriler En Çok Okunanlar
Kitap Önerileri
Okunması Gerekenler
Yayın Yılı 2003

Mehmet Rauf tarafından 2003 yılında kaleme alınmış olan Böğürtlen kitabı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde.
Böğürtlen pdf, Böğürtlen konusu, Böğürtlen karakterleri, Böğürtlen yorumları, Böğürtlen açıklaması ve ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda!



Böğürtlen – Mehmet Rauf


Böğürtlen Kitabının Karakterleri

Pertev: Sevdiği kızla beraber olmak ve onunla evlenmek için birçok yola başvuran romanın ana karakteridir.

Müjgan: Üç kız kardeşinin aksine ahlaklı, çekingen ve ürkek bir kızdır.

Nihat: Pertev’in arkadaşı.

Şekure, Mahmure, Nigar: Zenginlerle takılmayı seven üç kız kardeş


Böğürtlen Kitabının Konusu

Roman, Büyükada’da tanıştığı “Böğürtlen” adını verdiği Müjgan’a, ilk görüşte vurulan Pertev arasında geçen gururlu bir aşk hikayesini konu ediniyor.


Böğürtlen Kitabının Özeti

Pertev ve Nihat iki samimi arkadaştır. İstanbul’u dolaşırken Graslar adında üç kız kardeşe rastlarlar. İstanbul eğlence hayatının vazgeçilmezlerinden olan bu kızların en büyüğü Şekure, ortancası Mahmure, küçüğü ise Nigar’dır. Para avcısı olan üç kadın evde kumar oynar ve zengin erkeklerle eğlenmeye giderler. Nihat ve Pertev’in de zengin olduklarını öğrenince onları evlerine davet ederler. Evlerine gittiklerinde kızların bu evde mecburen kalan Müjgân adında bir akrabaları olduğunu görürler. Pertev bu kızı beğenir. Müjgân çekingen ve soğuk bir kızdır. Pertev onu böğürtlene benzetir. Akraba olan üç kız kardeşin hayatından uzak durur. Müjgan’a evlenme teklif eder ama kabul ettiremez. Ne yaparsa yapsın Müjgan’ı ikna edemeyen Pertev, Müjgan’ın köpeği Silki’nin hayatını kurtarınca işler değişir. Bu olay yüzünden samimiyetine inanarak Pertev ile evlenir.


Böğürtlen Kitabının Açıklaması

İstanbul’da doğmuş ve küçük yaşta edebiyatla ilgilenmeye başlamıştır. Bahriye Okulu’na gitmiş, İngilizce ve Fransızca öğrenmiştir. Yakından takip ettiği Halit Ziya’nın eserlerine ve realizm akımına ilgi duymuştur. Roman, hikâye ve tiyatro türünde eserleri vardır. Psikolojik tahlillere büyük önem vermiştir. Bu yüzden eserlerinde kahraman sayısı azdır. Romanlarında genelde İstanbul ve çevresinde yaşayan seçkin ailelerin arasında geçen aşk ilişkilerini konu almıştır. Zaman zaman şiirler de yazmıştır.

(Tanıtım Bülteninden)


Yorum yapın