Beyoğlu’nun En Güzel Abisi Kitabının Konusu, Özeti, Karakterleri, Açıklaması, PDF, Yorumları, Yazarı

Beyoğlu'nun En Güzel Abisi'nin Fotoğrafı

Kitap Beyoğlu’nun En Güzel Abisi
Yazarı Ahmet Ümit
Türü Polisiye Kitaplar, Romanlar
Kategoriler En Çok Okunanlar
Kitap Önerileri
Okunması Gerekenler
Yayın Yılı 2013

Ahmet Ümit tarafından 2013 yılında kaleme alınmış olan Beyoğlu’nun En Güzel Abisi kitabı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde.
Beyoğlu’nun En Güzel Abisi pdf, Beyoğlu’nun En Güzel Abisi konusu, Beyoğlu’nun En Güzel Abisi karakterleri, Beyoğlu’nun En Güzel Abisi yorumları, Beyoğlu’nun En Güzel Abisi açıklaması ve ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda!



Beyoğlu’nun En Güzel Abisi – Ahmet Ümit


Beyoğlu’nun En Güzel Abisi Kitabının Karakterleri

Başkomiser Nevzat: Komiser aynı zamanda romanın ana karakteridir. Karısını ve kızını cinayet sonucu kaybetmiş, ancak failleri bulamamıştır. Olaylar Başkomiser’in ağzından anlatılır.

Ali: Başkomiser Nevzat’ın asistanı. Açık sözlü, cesur bir polistir. Romanın bir başka karakteri Zeynep ile flört etmektedir.

Zeynep: Başkomiser Nevzat’ın yardımcısı. Bulgaristan’dan gelen bir aile göçmeninin kızıdır.

Engin Akça: Cinayette hayatını kaybeden karakterdir. Almanya’da doğmuş, İsviçre’de bir uyuşturucu işiyle uğraşmıştır. Romanın bir başka karakteri olan Kara Nizam’ın adamıdır.

Kara Nizam: Mafya babasıdır. Yeğenleri ile restoran ve otoparkları yönetiyor ve aynı zamanda uyuşturucu kaçakçısı. Romanın bir başka karakteri olan Barbut İhsan’a düşman olan Öz Tarlabaşılılar Kulübü’nün sahibidir.

Barbut İhsan: Mafya babasıdır. Korkusuzluğuyla tanınan Tarlabaşı Kulübü’nün sahibidir.

Azize: Meyhanede solist olan Engin’in sevgilisidir. Klarnetçi Sadri’ye ile samimidir.

Klarnetçi Sadri: Bulgar göçmeni klarnetçidir. Azize’nin çalıştığı meyhanede klarnet çalar. Bir kaza sonucu öz kardeşini bıçaklayarak öldürmüştür.


Beyoğlu’nun En Güzel Abisi Kitabının Konusu

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Tarlabaşı’nda bir erkek cesedinin bulunması ve cinayet soruşturması ile yaşanan olaylar, Komiser Nevzat’ın ağzından romanın kurgusal karakteri üzerinden anlatılıyor.


Beyoğlu’nun En Güzel Abisi Kitabının Özeti

Polis ekibi ve mafya gruplarından oluşan sırlarla dolu kurgusal bir cinayet işlenir. Olayda, bir gece saha başında işlenen cinayetin arkasındaki perdeyi açmak için girişimde bulunulur. Ana karakterimiz komiser Nevzat. Yanında komiser yardımcısı Ali ve kriminoloji uzmanı Zeynep var. Merhumun adı Engin’dir. Ancak Engin temiz bir adam olmadığı gibi hayatında pek çok komplikasyon vardır. İki düşman mafya grubundan birisidir.

Komiser Nevzat ve ekibi, ölümünün ardından Engin’in ölümünü ve cinayetin katilini bulmaya çalışır. Engin’in hayatında birçok bilinmeyen olay meydana gelir. Tüm şüpheliler sorgulansa bile katil bulunamaz. El konulan kanıtlar değerlendirilir. Engin’in içinde bulunduğu mafya grubu ve düşman mafya adamları tek tek sorgulanıyor, aynı kişiler sürekli şüpheli ama sonuç çıkarılamıyor. Engin uzaktan atılan bıçakla bir anda öldürülmüştür. Komiser Nevzat ve ekibine yardımcı olan ipucu budur. Ancak olayın bir sonucu olarak, katil şüphesiz bir kişi olarak ortaya çıkar. Engin’in aşık olduğu kızın bulunduğu pavyonda klarnet çalan müzisyen. Cinayetin nedeni, Engin’in kızı döverek hırpalamasıdır. Ve bu adam aynı kızı sevmiştir. Bu duruma dayanamayıp Engin’i öldürüyor.


Beyoğlu’nun En Güzel Abisi Kitabının Açıklaması

Şeytan mührünü vurdu Tarlabaşı’na…

Beyoğlu’nun tekinsiz arka sokakları… Senenin ilk karı düşerken Tarlabaşı’nın yakışıklı delikanlısı katiline burukça güler ve ruhunu teslim eder. Başkomser Nevzat cinayeti çözmeye çalışırken şehrin nasıl parsel parsel satıldığına, insanların canları üzerine kurulan zenginliğe yeniden şahit olur, kahrolur.

Aşkın iyilikle bir ilgisi yok.

Ahmet Ümit Beyoğlu’nun En Güzel Abisi’nde semtin virane, metruk binalarıyla iç içe geçmiş bir suç ve cinayet örgüsünü samimiyetle ve dizginleyemediği bir isyan duygusuyla aktarıyor. Başkomser Nevzat da puslu havayı seven kurt misali İstanbul kışına pek bir yakışıyor.

Evet, bu yıkılmaya yüz tutmuş binalar, nefretimizle, toplu histerimizle viraneye çevirdiğimiz bu meşum semt, bu cinayetler, bu kötülükler, bu insan kanı, insan eti satılan can pazarı… Sanırım bu yüzden, kırmıştım bizim emektarın direksiyonunu ara sokaklara. Şehrin göbeğindeki bu hayalet semti bir kez daha görmek, anlamak, lanetini hissetmek için.


Yorum yapın