Ay Tutulduğu Gece Kitabının Konusu, Özeti, Karakterleri, Açıklaması, PDF, Yorumları, Yazarı

Ay Tutulduğu Gece'nin Fotoğrafı

Kitap Ay Tutulduğu Gece
Yazarı Kemal Bilbaşar
Türü Romanlar
Kategoriler En Çok Okunanlar
Kitap Önerileri
Yayın Yılı 2015

Kemal Bilbaşar tarafından 2015 yılında kaleme alınmış olan Ay Tutulduğu Gece kitabı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde.
Ay Tutulduğu Gece pdf, Ay Tutulduğu Gece konusu, Ay Tutulduğu Gece karakterleri, Ay Tutulduğu Gece yorumları, Ay Tutulduğu Gece açıklaması ve ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda!



Ay Tutulduğu Gece – Kemal Bilbaşar


Ay Tutulduğu Gece Kitabının Karakterleri

Öğretmen Tevfik: Kasabanın daha iyi noktalara gelmesi için çaba gösteren öğretmendir.

İhtiyat Zabiti: Kasabaya tatil için gelen bir su mühendisidir.

Nemide: Halim Ağa’nın yeğeni ve İhtiyat Zabiti’nin âşık olup evlendiği kişidir.

Kadir ve Halim Ağa: Yılardır birbirine düşman olan nüfus sahibi iki ağadır.


Ay Tutulduğu Gece Kitabının Konusu

1950’lerde Rumeli göçmenlerinin yaşadığı bir Ege kasabasında mahalle halkının sorunlarını çözmeye kendini adamış bir mühendis ve öğretmenin, onları yaratan güçlerin karşılaştığı zorluklar konu ediniyor.


Ay Tutulduğu Gece Kitabının Özeti

İhtiyat Zabiti tatil için kasabaya gelir. Su mühendisidir. Kasabada tanıştığı öğretmen Tevfik, kasaba için çalışmaya karar verir. Ancak, kemikleşmiş düşüncelere tepki gösterirler. Kasabada siyasi nüfuz sahibi olan Kadir ve Halim Ağa, yıllardır birbirine düşmandır, yedek subay ve öğretmen köye su getirmek ister.

Bir gece, İhtiyat Zabiti’nin rüya mı yoksa gerçek mi olduğunu anlayamadığı bir kadına âşık olur. Bu kız, zeytinliklerindeki yangında yardım ettiği Halim Bey’in yeğeni Nemide’dir. Ay tutulmasının olduğu gece gördüğü Nemide ile nişanlanır ve köye su getirilir.


Ay Tutulduğu Gece Kitabının Açıklaması

Ay Tutulduğu Gece’de Kemal Bilbaşar, Demokrat Parti’nin iktidara gelişinin, daha çok Yunanistan göçmenlerinin yaşadığı bir Batı Anadolu sahil kasabasındaki yansımalarını, kasabada geçici olarak bulunan anlatıcının gözüyle, ince bir mizahın yumuşattığı bir gerçekçilikle anlatıyor. Değişen iktidarla birlikte toplumsal ilişkiler de değişmekte, yeni biçimler almaktadır.

Yeni duruma ayak uydurmaya çalışan nahiye müdüründen sıkı bir Demokrat Partili olan meyhaneci Hidayet’e, Tütüncüler Kooperatifi’nin kurulmasına önayak olan ve şimdi de Zeytinciler Kooperatifi’ni örgütlemeye çalışan Öğretmen Tevfik’ten balıkçı Ali Reis’e, Avcı Nuri’ye, yosma Naziye’ye kadar geçim dertleri, özlemleri, siyasi çekişmeleri, çıkar kavgaları ve aşklarıyla kasaba insanları…

(Tanıtım Bülteninden)


Yorum yapın