Babamın Bağlaması Kitabının Konusu, Özeti, Karakterleri, Açıklaması, PDF, Yorumları, Yazarı

Babamın Bağlaması'nın Fotoğrafı

Kitap Babamın Bağlaması
Yazarı Kemal Varol
Türü Romanlar
Kategoriler Okunması Gerekenler
Yayın Yılı 2022

Kemal Varol tarafından 2022 yılında kaleme alınmış olan Babamın Bağlaması kitabı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde.
Babamın Bağlaması pdf, Babamın Bağlaması konusu, Babamın Bağlaması karakterleri, Babamın Bağlaması yorumları, Babamın Bağlaması açıklaması ve ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda!



Babamın Bağlaması – kemal Varol


Babamın Bağlaması Kitabının Karakterleri

Yusuf: Upuzun bir yolda, geçmişin sırlarıyla, geleceğin belirsizliğiyle ve hevesinden arta kalanlarla yüzleşen, aşka, ayrılığa, ölüme ve yalnızlığa yakılmış yepyeni bir türküye kulak veriyor.

Heves Ali: Yusuf’un yirmi beş yıldır görmediği, tanımadığı babası.

Aylin: Yusuf’un on beş yıl boyunca sevip, özlem duyduğu kız.


Babamın Bağlaması Kitabının Konusu

Yirmi beş yıl sonra, bir gece yarısı Heves Ali’nin kapısını çalıp onu üç günlük bir yolculuk ve bir ömür boyu sorularla baş başa bırakan Yusuf, bu kez arabasının bagajında babasının eski bavuluyla aşıklar şölenine, ön koltukta üç telli kravatı ve çatı bagajında tabutu, bu sefer toprağına, evine, kendisine. yolda…


Babamın Bağlaması Kitabının Özeti

Sonunda Ölüm’le çıktığımız yolda Yaslı Kadın’la önce diyar diyar gezdik ve onun yürek burkan aşkı Heves Ali’yi aradık. Ardından yirmi beş yıl sonra bu kez Aşıklar Günü ile bir gece ansızın oğlu Yusuf’un evine üç- telli kravat ve bir bavul. Bu yolculuğun sonunda Heves Ali, Hakka’ya doğru yürürken Yusuf, babasız geçen yıllarının hesabını takibe aldı. Babamın Bağlaması ile Ağıtçı Kadın, Heves Ali ve Yusuf’un hikâyelerine son noktayı koyuyoruz.

Bu kez sahnede Yusuf vardır. Sadece varlığından haberdar olduğu ancak yirmi beş yıldır hiç görmediği babasıyla olan tüm hesaplarını kapatmak ve ona bir oğul olarak son görevlerini yapmak zorundadır. Yusuf artık babası olmadığını biliyor. Yıllardır onu bir fotoğrafta, sekiz köşeli kasketinde, başında taşıyan bir babası olmamıştır. Yusuf için zorlu bir süreç başlar. Babası Heves Ali’ye veda etmesi, yıllardır verdiği mücadeleye bir son vermesi, içindeki koca boşlukla yüzleşmesi gerekmektedir. Ancak Yusuf’un bilmediği, belki de başaramadığı şey veda etmektir. Ne on beş yıl önce tek kelime etmeden hayatından çıktığı sevdiği kadın Aylin’e ne de yirmi beş yıl sonra kısa bir süreliğine hayatına giren babasına veda edememektedir. Yusuf’un Heves Ali’nin ölümünden sonra yaşadıkları, Aylin’in eski yaşanmışlıklar uğruna Yusuf’a gelmesi, herkesin yaşadığı hesaplaşmalar, vedalar, Babamın Bağlaması ile son bulur.


Babamın Bağlaması Kitabının Açıklaması

Beni bir ömür sekiz köşeli şapkasının gözünde taşıyan babamı başımın üstünde taşımak için yeniden uzun ve karlı yollara düştüm.

Yirmi beş yıl sonra bir gece yarısı kapısını çalıp ona üç günlük bir yolculuk ve ömürlük sorular bırakan Heves Ali’yi âşıkların bayramına yetiştiren Yusuf, arabasının bagajında babasının eski bavulu, ön koltuğunda üç telli bağlaması ve port bagajında tabutuyla bu kez toprağına, evine, kendine doğru yol alıyor… Babamın Bağlaması’yla Âşıklar Bayramı’nın ikinci perdesi açılıyor, Yusuf o derin kuyudan çıkıyor: Upuzun bir yolda, geçmişin sırlarıyla, geleceğin belirsizliğiyle ve hevesinden arta kalanlarla yüzleşen Yusuf, aşka, ayrılığa, ölüme ve yalnızlığa yakılmış yepyeni bir türküye kulak veriyor.

Cevdet Kudret Roman Ödülü, Attilâ İlhan Roman Ödülü, Fransa-Türkiye Edebiyat Ödülü ve Sait Faik Hikâye Armağanı sahibi Kemal Varol, sinemaya da uyarlanan romanı Âşıklar Bayramı’nın devamı olan Babamın Bağlaması’nda, merhaba ile hoşça kal arasındaki derin vadide yankılananlarla yine akıllardan çıkmayacak bir yolculuğa çağırıyor.

Çünkü ayrılık, sadece bir insandan değil, artık içinde olmadığımız bir hikâyeden de mahrum kalmak demekti.

(Tanıtım Bülteninden)


Yorum yapın