Yazar | Ahmet Şerif İzgören |
Doğum | 1965, İzmir |
Meslek | Yazar |
Ahmet Şerif İzgören kimdir, Ahmet Şerif İzgören’in eserleri nelerdir, Ahmet Şerif İzgören kaç yaşındadır, Ahmet Şerif İzgören kaç yılında ve nerede doğmuştur, Ahmet Şerif İzgören’in hayat hikayesi ve Ahmet Şerif İzgören hakkında ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz!
İçindekiler
Ahmet Şerif İzgören Kimdir?
Ahmet Şerif İzgören, lise eğitimine 1983 yılında Kuleli Askeri Lisesi’nde başladı. Daha sonra 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dilbilimi Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Aynı zamanda orduda üsteğmen rütbesine kadar yükselen Ahmet Şerif İzgören, 1991 yılında ordudan ayrılma kararı alarak istifa etti. O yıllarda Ankara Üniversitesi’ne bağlı TÖMER’in Bursa şubesinin kurucu direktörlüğünü yaptı. 4 yıl TÖMER Bursa şubesinde çalıştıktan sonra Bursa’da ilk kültür merkezini açtı.
Türkiye’nin tek çeviri dergisini çıkararak aktif iş hayatına devam etti. Kültür ve sanatla yakından ilgilenen yazar, resim, müzik ve tiyatro kulüplerinde onursal başkanlık yapmıştır. 1995 yılına kadar özel sektörde iki farklı şirketin genel müdürüydü ve ertesi yıl AIESEC Yüksek İstişare Konseyi üyesi oldu. Kişisel gelişim ve beden dili konusunda yurt içi ve yurt dışında çeşitli eğitimler aldı.
Sunley Management Center’da ve Türkiye’de katıldığı bu eğitimlerde iktisadi ve idari bilimler, pazarlama sektörü, kişisel iletişim, liderlik, kıyaslama vb. alanlara odaklandı. Çeşitli alanlarda eğitimler aldı ve edindiği bilgileri geniş kitlelere aktardı. Verdiği eğitimler ve seminerler ile Ayrıca 2001 yılında KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde bir yıl öğretim görevlisi olarak çalıştı.
Ahmet Şerif İzgören, Avrupa’da Danimarka, Almanya, İngiltere ve Avusturya’da binlerce seminer verirken bir yandan da Türkiye’de girişimcilik, iş kalitesi ve dürüstlük gibi değerleri yaygınlaştırmayı hedeflemiştir. Türkiye Uğur Böceği Projesi’nin kurucusu olan Ahmet Şerif İzgören, bu projede vatanseverlik ve hoşgörüyü ilke edinmiştir. İhtiyaç sahiplerine ücretsiz eğitim sağlamayı hedefleyen projesi ile köylerden kasabalara, cezaevlerine, Çocuk Esirgeme Kurumlarına ve ilköğretim okullarına ulaşmayı başarmıştır. Böylece 150 binden fazla Türk vatandaşına ücretsiz eğitim vererek mavi uğur böceği olmuştur.
Ahmet Şerif İzgören’in Eserleri
Kitaplar
- Avucunuzdaki Kelebek
- Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır
- … büyük adamdır
- Adamdan Tavsiyeler
- Eyvah! İş Görüşmesi
- Dikkat! Vücudunuz Konuşuyor
- Süpermen ve Uğur Böceği
- Hıdır Kişisel Gelişiyor
- Eşikaltı Büyücüleri
- Uçan Halı
- İş Yaşamında 100 Kanguru
- Sarı Siyah
- Moks
- Süpermen Türk Olsaydı Pelerinini Annesi Bağlardı
- Kara Oklar Çetesi -1
- Kara Oklar Çetesi -2
- Masallarda Bir Peri Çıkar Karşınıza Gerçek Hayatta Öğretmen
- Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır 2
Ahmet Şerif İzgören Sözleri
- Tatil köylerinde üç yaşındaki Alman çocuklar kendi yemeklerini kendi yer, bizim beş yaşındaki çocukların anneleri peşlerinde yemek yedirmek için koştururlar.
- Gülümsemek zekâ belirtisidir.
- İnanç, görünmeyene inanmaktır; görünmeyene inanırsanız başkalarının görmediklerini görebilirsiniz.
- Hayallerinizin büyüklüğü, geleceğe bakışınıza ve ufkunuzun genişliğine bağlıdır.
- Etrafınızda her şeyi para ve başarıya bağlayan bir sistem var. Oysa değerli olan doğru bir amaç uğruna harcanan çabalardır.
- Süpermen Türk olsaydı pelerinin kesin anası bağlardı. Bir de uçarken arkasından bağırır. “Varınca çaldır oğlum.”
- Asker bavulu gibi adamlar vardır, alır bir yere koyarsın, sonra git üç hafta sonra oradan al.
- İyi ki hayal ettiklerinize bedava ulaşamıyorsunuz.
- Sevgi kültürü şahane bir şeydir.
- Her çekirdek bir ağaçtır.
- Kendini acayip ciddiye alıp, işini ciddiye almayan insanlar topluluğu olduk. Keşke ciddiye aldığımız şey kendimiz değil, işimiz olsa.
- İskoçlar der ki: “Çocuklar dudaklarınızı değil, ayaklarınızı izler.”
- Öncelikle kişisel gelişmeyi bırakın, toplumsal gelişin.
- Dinlemek zekâ belirtisidir, konuşmak değil. İnsanlar ağızlarıyla söylediklerini kulaklarıyla duysalardı çok daha az konuşurlardı.
- İki insanın iyi geçinmesi kusursuz olmalarıyla değil, birbirlerinin kusurlarını hoş görmeleriyle sağlanır.
- Hiç kimse sizin izniniz olmadan size kendinizi kötü hissettiremez.
- İnsan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır” diyor. Biz bu ülkede 18 yaşında yaşlanmaya başlıyoruz, 30’larda ölüyoruz.70 yaşında gömülüyoruz.
- Hayatı size Amerikan filmlerinin öğrettiği gibi yaşarsanız bittiniz. Çünkü tüketmezseniz var olamazsınız ve o kültürde fiziksel özellikler her şeyin önündedir.
- Elindeki bir kaşık yağı dökmeden etraftaki tüm güzellikleri görebilmektir.
- Ayallerinizin büyüklüğü, geleceğe bakışınıza ve ufkunuzun genişliğine bağlıdır.
- Fizik kanunlarına göre iki cisim aynı anda ve aynı yerde bulunamaz; yani beyninizde olumlu düşünce varsa olumsuz düşünceye yer yoktur, olumsuz düşünce varsa olumluya yer yoktur.
- Aynı pencereden dışarı bakan iki adamdan biri, sokaktaki çamuru, diğeri ise gökteki yıldızları görür.
- Çocuğunu çok korursan herhangi bir yazgıyı gerçekleştirmeye yetecek kadar güçlenemez.
- Bedava peynir sadece fare kapanında var.
- Son yıllarda hiç yaşlı birini karşıdan karşıya geçiren bir çocuk gördünüz mü? Ya da otobüste bir büyüğe yerini veren bir genç? Göremezsiniz. Çünkü gençler birbirini “Hüp diye çekmeye” odaklanmış durumda.
Ahmet Şerif İzgören Alıntıları
- Yalnızlığı istedim. Çünkü nezaketi zayıflığın bir parçası, hoşgörüyü ödleklik, yücelmeyi böbürlenme fırsatı kabul eden kalabalığın terbiyesizliğinden usandım.
- İletişimde doğruları uygulamamızın yolu, toplumun bize öğrettiklerini yapmak yerine, kendimizi karşımızdakinin yerine koymaktan geçiyor.
- Hayatın ne olduğunu fark etmeye başladığınız yaşlarda artık sizi hayata en çok bağlayan noktalardan biri kendi ürettiklerinizin sonucunu görmektir. En büyük burukluğu ise üretmediğinizi hissettiğiniz an yaşarsınız.
- Geleceği iyi yönetmek istiyorsanız öncelikle, bugünü iyi yöneteceksiniz.
- Başarı için değişimi yakalamak şart.
- Biz de adam iyi bir şey yaptıysa özünü almak yerine taklidini yaparız.
- Hayatı yokuşu çıkarken yaşarsınız; zirvede otururken değil.
- Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlama fırsatından başka bir şey değildir. -Henry Ford
- En kötü başarısızlıklarımızda, çevremize şöyle bir bakabilirsek, yaşam hakkında bambaşka bir bakış açısı kazanabiliriz. Kendinizi en başarısız hissettiğiniz anlar, belki de geleceğin tohumlarını atmanız için en uygun zamanlardır.
- Hayat sizin nereden baktığınıza bağlı olarak değişir. Sizin nasıl baktığınız belirleyicidir.
- George Orwell’in Hayvan Çiftliği kitabını mutlaka okuyun, kitapta komünizmi sembollerle anlatır.