Türkiye’nin İlk Uçan Arabası CEZERİ Havalandı

Türkiye'nin İlk Uçan Arabası CEZERİ Havalandı

Türkiye’nin İlk Uçan Arabası CEZERİ Havalandı

BAYKAR

Uçan otomobiller geçmişte çekilen bilim kurgu filmlerinin gelecekle ilgili en önemli öngörülerinden biriydi. Ancak henüz uçan otomobiller hayatımızın bir parçası değil.

Drone olarak bilinen döner kanatlı hava araçları günümüzde görüntülemeden kargo taşımacılığına çok farklı amaçlarla yaygın olarak kullanılıyor. Döner kanatlı hava aracı teknolojilerinde yaşanan gelişmeler sayesinde bu araçlar yakın zamanda insanları taşımak amacıyla da kullanılabilir. Yani uçan otomobiller yakın zamanda hayatımızda olabilir.

Sıradan bir insanın bir hava aracını kullanabilmesi için gereken yetkinliğe sahip olması için uzun süren eğitimlere ve uçuş deneyimine ihtiyaç duyulduğu düşünülürse, insan taşıyabilen döner kanatlı hava araçlarının önemli avantajlarından biri otonom olarak kontrol edilmeleri. Ayrıca enerjisini çoğunlukla elektrik motorundan alan bu araçlar fosil yakıtların kullanımından kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Özellikle büyük şehirlerde şehir içi hava taşımacılığında kullanılması amacıyla geliştirilen CEZERİ, akıllı uçuş sistemi sayesinde otonom yani sürücüsüz olarak uçabiliyor. CEZERİ, %100 elektrikle çalışıyor ve enerjisini şarj edilebilir bataryalardan sağlıyor. Döner kanatlı bir hava aracı olan CEZERİ’nin üstünde iki tane pervane çifti var.

Tek kişilik hava aracı olan CEZERİ saatte 100 km hıza ulaşabiliyor. Tek şarjla 70-80 km mesafe katedebilen CEZERİ’nin bataryaları bir saatte şarj olabiliyor. CEZERİ’nin maksimum kalkış kütlesi ise 241 kg.

aviyonik

Sözlük:

Aviyonik:

Kaynak:

  • https://www.baykarsavunma.com/sayfa-Ucan-Araba.html

Yorum yapın