Gençler Uluslararası Ödüllü Projelerini Anlatıyor

Gençler Uluslararası Ödüllü Projelerini Anlatıyor

Gençler Uluslararası Ödüllü Projelerini Anlatıyor

Dünyanın en büyük liseler arası proje yarışması olarak kabul edilen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması (ISEF) her yıl 80’in üzerinde ülkeden 1.800’den fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Yarışma kapsamında dereceye giren öğrencilere burs ve para ödülleri veriliyor.

Ülkemizi Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda temsil edecek öğrenciler ise TÜBİTAK tarafından düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler arasından seçiliyor.

2021 Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda ülkemiz adına yarışmaya katılan öğrenciler 10 projeyle 13 ödül kazandı. Biz de ödül kazanan öğrencilerimizin projelerini anlattıkları videoları bu sayfada paylaşacağız.

Emre Akman ve Haluk Baran Akbulut Uluslararası Ödüllü Projelerini Bilim Genç’e Anlattı

Emre Akman ve Haluk Baran Akbulut, 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Teknolojik Tasarım kategorisinde 2. olarak 2021 Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması’na (ISEF) katılma hakkı kazandı. Gömülü Sistemler kategorisinde”Çok Açılımlı Poligon Ayna Sistemiyle Hızlı ve Yüksek Çözünürlüklü LİDAR” isimli projeleri ile dünya 4.sü olan Emre Akman ve Haluk Baran Akbulut projelerini anlattı.

Mehmet Sertaç Çeküç Uluslararası Ödüllü Projesini Anlattı

Mehmet Sertaç Çeküç, 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Kimya kategorisinde 1. olarak 2021 Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması’na (ISEF) katılma hakkı kazandı. Kimya kategorisinde”Yapay Fotosistemler: Atık Plastikler Kullanılarak Yeni Nesil Katalizörlerin Geliştirilmesi” isimli projesi ile dünya 4.sü olan Mehmet Sertaç Çeküç projesini anlattı.

Kerem Bayhan Uluslararası Ödüllü Projesini Anlattı

Kerem Bayhan, 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Fizik kategorisinde 2. olarak 2021 Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması’na (ISEF) katılma hakkı kazandı. Makine Mühendisliği kategorisinde”Kamyonlara Arkadan Çarpan Otomobillerdeki Can Kaybının Azaltılmasını Sağlayacak Elektro-Mekanik Çözüm Önerisi” isimli projesi ile ISEF dünya 4.lüğünü elde eden, ayrıcamühendislik alanında uluslararası düzeyde en büyük kuruluşlardan biri olan Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) tarafından verilenözel ödülü kazananKerem Bayhan projesini anlattı.

Dilay Dal Uluslararası Ödüllü Projesini Anlattı

Dilay Dal, 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Fizik kategorisinde 2. olarak 2021 Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması’na (ISEF) katılma hakkı kazandı. Robotik ve Akıllı Makineler kategorisinde”SUMRO (SEÇİCİ UZUVLU MONTAJ ROBOTİK PROTEZ)” isimli projesi ile ISEF dünya 4.lüğünü elde eden, ayrıca Patent ve Ticari Marka Ofisi Derneği tarafından verilenözelödülü kazanan Dilay Dal projesini anlattı.

Feridun Balaban Uluslararası Ödüllü Projesini Anlattı

Feridun Balaban, 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Fizik kategorisinde 1. olarak 2021 Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması’na (ISEF) katılma hakkı kazandı. Fizik kategorisinde “Güneş Panellerinin Verimlilikleri ve Spektral Etkinlikleri Açısından Bor ve Azot Katkılı, Elmas Benzeri Karbonun Çok Katmanlı Güneş Panellerinde Üst Katman Olarak Kullanımının İncelenmesi” isimli projesi ile optik ve fotonik alanında öne çıkan uluslararası bir organizasyon olan SPIE tarafından verilen özel ödülü kazanan Feridun Balaban projesini anlattı.

İdil Büyükgölcigezli Uluslararası Ödüllü Projesini Anlattı

İdil Büyükgölcigezli, 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Kimya kategorisinde 2. olarak 2021 Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması’na (ISEF) katılma hakkı kazandı. Çevre Mühendisliği kategorisinde “Ateş Dikeni Biyokütlesi ile Kristal Viyole ve Safranin-O Boyar Maddelerinin Biyosorpsiyonu” isimli projesi ile dünya 4.sü olan İdil Büyükgölcigezli projesini anlattı.

Yorum yapın