Kırmızı ve Mor Besinlerdeki Gizli Güç: Antosiyanin (Sesli Yayın)

Kırmızı ve Mor Besinlerdeki Gizli Güç: Antosiyanin (Sesli Yayın)

Kırmızı ve Mor Besinlerdeki Gizli Güç: Antosiyanin (Sesli Yayın)

Dut, kiraz, böğürtlen, çilek, vişne, ahududu, siyah üzüm, yaban mersini…Kırmızı, mavi ya da mor renkte meyve ve sebzelere renklerini veren pigmentler olan antosiyaninler, antioksidan özellikleriyle kansere, enflamasyona, diyabete, yüksek kan basıncına karşı olumlu etkileriyle sağlık için son derece faydalı maddeler.Antosiyanin içeren gıdalar çok eski zamanlardan beri insanlar tarafından çeşitli hastalıkların tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılıyor. Ayrıca bitkilerden elde edilen antosiyaninlerden, doğal boya ve gıda renklendirici olarak da yararlanılabiliyor. Antioksidan özelliğe sahip olan antosiyaninler flavonoid olarak isimlendirilen bileşik ailesinin üyesi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gönen, Bilim Genç sesli yayınının yeni bölümünde kırmızı, mavi ya da mor renkte meyve ve sebzelere renklerini veren pigmentler olan antosiyaninler ve antosiyaninlerin sağlık üzerindeki etkilerini anlatıyor.

Bilim Genç sesli yayınlarını SoundCloud, YouTube, Spotify, Google ve Apple podcast kanallarımız üzerinden dinleyebilir ve güncel içeriklerimizden anında haberdar olmak için kanallarımızı takip edebilirsiniz.

Sözlük:

:

Kırmızı ve Mor Besinlerdeki Gizli Güç: Antosiyanin (Sesli Yayın) #1Kırmızı ve Mor Besinlerdeki Gizli Güç: Antosiyanin (Sesli Yayın) #2
Kırmızı ve Mor Besinlerdeki Gizli Güç: Antosiyanin (Sesli Yayın) #3Kırmızı ve Mor Besinlerdeki Gizli Güç: Antosiyanin (Sesli Yayın) #4
Hazırlayan ve Seslendiren:
Fatma Gönen
Beslenme ve Diyet Uzmanı

Yorum yapın