Beslenme Şeklimiz Boyumuzun Uzamasını Etkiler mi? (Sesli Yayın)

Beslenme Şeklimiz Boyumuzun Uzamasını Etkiler mi? (Sesli Yayın)

Beslenme Şeklimiz Boyumuzun Uzamasını Etkiler mi? (Sesli Yayın)

Boyumuzun uzunluğu büyükölçüde genetik faktörlere bağlı. Ancak çevresel faktörler özellikle de beslenme boyumuzu etkiliyor. Ergenlik döneminin sonunda boy uzaması durduktan sonra da bazı besinler, kemiklerin ve eklemlerin sağlıklı ve güçlü kalmasını sağlayarak boy uzunluğunun korunmasına yardımcı olabiliyor. Bunun için ihtiyaç duyulan beslenme ögelerini, besin değeri açısından zengin gıdaları tüketerek alabiliriz.

Peki büyüme çağındaki çocukların boyunun daha uzun olmasına ve yetişkinlikte boy uzunluğunu korumaya yardımcı olabilecek besinler neler? Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gönen, Bilim Genç sesli yayınının yeni bölümünde bu soruyu cevaplıyor.

Bilim Genç sesli yayınlarını SoundCloud, YouTube, Spotify, Google ve Apple podcast kanallarımız üzerinden dinleyebilir ve güncel içeriklerimizden anında haberdar olmak için kanallarımızı takip edebilirsiniz.

Beslenme Şeklimiz Boyumuzun Uzamasını Etkiler mi? (Sesli Yayın) #1Beslenme Şeklimiz Boyumuzun Uzamasını Etkiler mi? (Sesli Yayın) #2
Beslenme Şeklimiz Boyumuzun Uzamasını Etkiler mi? (Sesli Yayın) #3Beslenme Şeklimiz Boyumuzun Uzamasını Etkiler mi? (Sesli Yayın) #4
Fatma Gönen
Beslenme ve Diyet Uzmanı

Yorum yapın