Evinizin Yeni Güvenlik Görevlisi Bir Drone Olabilir

Evinizin Yeni Güvenlik Görevlisi Bir Drone Olabilir

Evinizin Yeni Güvenlik Görevlisi Bir Drone Olabilir

Güncel olarak evlerin ve iş yerlerinin güvenliğinin sağlanması için kullanılan güvenlik kameraları belirli bir görüş alanına sahip olmaktadır. Bu nedenle evinizin her yerini gözlemlemek isterseniz birden fazla kamera kullanmanız gerekmektedir. Ancak Ring isimli döner kanatlı insansız hava aracı (İHA) sayesinde artık tek bir cihazla evinizin istediğiniz her yerini görüntüleyebilirsiniz.

Ring, üzerinde yüksek çözünürlükte görüntü kaydeden bir kameraya sahip küçük bir İHA’dır. Kullanıcı tarafından seçilen rotayı takip ederek uçar ve böylece evdeki pencerenin açık olup olmadığını veya ütünüzün prizde takılı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Ring, alarm sistemine de entegre edilebilmektedir. Böylece alarm sisteminde bir sorun oluştuğunda otomatik olarak havalandırılır ve sorunun neden kaynaklandığını bulmaya çalışır.

Rign, sadece uçuş modundayken görüntü kaydeder ve platformuna takılı olduğu zamanlarda kameranın önünde fiziksel bir engel bulunur. Bu sayede cihazın mahremiyet sorununa neden olması engellenir.

Rign’in pervanelerinin etrafında tehlike oluşturmaması için koruyucu bir dış çerçeve bulunmaktadır. Ayrıca çarpışma önleyici bir teknoloji kullanılarak cihazın eşyalara veya insanlara çarpması engellenir. Tek dezavantajı ise uçarken pervanelerinin çıkardığı ses olabilir.

Döner kanatlı İHA’lar, kargo taşımacılığından doğa gözlemlerine, tarım alanlarının sulanmasından askeri teknolojilere kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Ring isimli cihazın varlığı da yakın gelecekte güvenlik görevlilerinin yerini alabileceklerini göstermektedir.

Kaynak:

  • https://blog.ring.com/2020/09/24/introducing-ring-always-home-cam-an-innovative-new-approach-to-always-being-home/

Yorum yapın