PictoBlox ile Gerçek Zamanlı Duygu Durumunu Tespit Ediyoruz

Bilgisayarlar Yardımıyla Gerçek Zamanlı Duygu Durumu Tespit Ediyoruz

Uzmanlardan Öğrenin!

Bilgisayarlar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Yapay zekâ sistemleri ise eğitimden sağlığa, endüstriden bankacılığa kadar birçok alanda kullanılıyor. Bu sistemler verileri analiz ederek tahminlerde bulunabiliyor. Örneğin, fotoğraflardan oluşan bir veri setine sahip olan bir yapay zekâ modeli, kendisine sunulan bir fotoğrafın duygu durumunu tespit edebiliyor. Bu veri setinin büyüklüğü, bir yapay zekânın performansını doğrudan etkiliyor. Ancak büyük veri setleriyle eğitmek için işlem gücü yüksek bilgisayarlara ihtiyaç duyulabiliyor. Günlük hayatta kullandığımız bilgisayarlarla bu tür algoritmaları eğitmek ise uzun zaman alabiliyor. Ancak biz bu etkinliğimizde daha önce eğitilmiş modelleri kullanarak zaman kaybetmeden yüz tanıma işlemi gerçekleştirebileceğiz.

Blok tabanlı kodlama, sürükle-bırak yöntemiyle çalışan görsel bir programlama türüdür.

Son yıllarda yüz tanıma, görüntü işleme, nesne tanıma gibi konularda blok tabanlı yapay zekâ programları geliştirildi. Bu etkinlikte, Tasarla ve Yap köşesinin yeni etkinliğinde bu programlardan biri olan PictoBlox ile gerçek zamanlı duygu durumunu tespit eden basit bir uygulama oluşturacağız.

Gerekenler Neler?

  • İnternet bağlantısı olan bir bilgisayar
  • Web kamerası

Nasıl Yapacağız?

Öncelikle PictoBlox programını https://thestempedia.com/product/pictoblox/ adresinden indirip kayıt işlemini tamamlayacağız. Ardından gerçek zamanlı duygu durumunu tespit etmek için bir uygulama oluşturacağız. Adımları aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Sonuç Ne Oldu?

Bu etkinlikte, blok tabanlı bir yapay zekâ programı olan PictoBlox’un yüz tanıma eklentisini kullanarak kameradaki kişinin duygu durumunu tespit ettik. Bu uygulama, daha önce farklı duygu durumlarına sahip kişilerin fotoğraflarından oluşan bir veri setiyle eğitilmişti. Bu sayede daha kolay ve hızlı bir şekilde basit yapay zekâ uygulamaları geliştirebiliriz.

Bilgisayarlarımızın Duyguları Anlaması: Gerçek Zamanlı Duygu Durumu Tespitinin Önemi

Yapay zekâ ve bilgisayarlar üzerindeki çalışmalar son yıllarda hızla ilerliyor. Ancak bilgisayarların insanlar gibi duyguları anlaması ve onlara tepki vermesi çok büyük bir adım olacaktır. Bu sayede, bilgisayarlar daha insani bir şekilde insanlarla iletişim kurabilecek ve hayatımızdaki birçok alanda bize yardımcı olabilecekler. Bu nedenle gerçek zamanlı duygu durumu tespiti gibi alanlara yapılan çalışmalar, gelecekte bilgisayarlarla olan etkileşimimizi daha da geliştirecek ve kolaylaştıracaktır.

Yorum yapın