Tinkercad’de Arduino ile Robot El Yapalım: Flex Sensör ve Servo Motor Kontrolü

Tinkercad'de Arduino ile Robot El Yapalım: Flex Sensör ve Servo Motor Kontrolü

Tinkercad’de Arduino ile Robot El Yapalım: Flex Sensör ve Servo Motor Kontrolü

Robotikte Yeni Bir Adım: Arduino ile Kol Kontrolü

Robot kol teknolojisi, insan hayatını kolaylaştırmak ve zarar görebilecek tehlikeli işleri yerine getirmek için kullanılan bir teknolojidir. Bu teknolojinin en önemli unsurlarından biri de Arduino kartıdır. Arduino kartı sayesinde robot kol hareket ettirilebilir ve kontrol edilebilir. Bunun için flex sensörler kullanılır. Flex sensörler, parmakların bükülme açısını tespit etmek için kullanılan esneklik sensörleridir.

SparkFun Electronics CC BY 2.0

Bu sensörler, büküldüklerinde direnç değerlerinde değişiklik gösterirler. Bu değişikliklerin okunması sayesinde parmakların bükülme açısı tespit edilir ve servo motorlar yardımıyla robot kol hareket ettirilir.

Ne Gerekiyor?

  • Bir bilgisayar ve internet bağlantısı

Nasıl Yapıyoruz?

Arduino ile robot kolun kontrolünü sağlamak için flex sensörlerin nasıl bağlanacağını ve bunların okunarak servo motorların nasıl kontrol edileceğini aşağıdaki videoyu izleyerek öğrenebilirsiniz.

Sonuç

Bu kodlama projesi sayesinde Tinkercad internet sitesi üzerindeki flex sensörlerin Arduino’ya nasıl bağlanabileceğini ve bu sensörler sayesinde elde edilen değerlerin servo motorlar aracılığıyla nasıl kontrol edilebileceğini öğrendik. Sonuç olarak, flex sensörlerin bükülmelerine göre servo motorların hareket ettiğini gördük ve robotikte yeni bir adım atmış olduk.

Kaynak:

  • Temel Düzey Robotik Kodlama Eğitimi (E-Kitap), Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü, 2020.

Yorum yapın