Tinkercad’de Üç Boyutlu Robot Süpürge Gövdesi Tasarlayalım

Tinkercad'de Üç Boyutlu Robot Süpürge Gövdesi Tasarlayalım

Tinkercad’de Üç Boyutlu Robot Süpürge Gövdesi Tasarlayalım

Bilmekte Fayda Var!

Robot süpürge, evlerde yerleri temizlemek için kullanılan otonom bir elektrikli süpürge türüdür. Robot süpürgeler belirli bir yolu takip edecek şekilde programlanabilir veya rastgele bir düzende temizlemeye ayarlanabilir.

Daha önce Arduino kartı Tinkercad internet sitesi üzerinden kodlayarak bir robot süpürge simülasyonu yapmıştık. Şimdi ise Tinkercad uygulamasını kullanarak robot süpürge için üç boyutlu bir gövde tasarımı yapıyoruz. Bu tasarımın ve parçaların baskısını 3D yazıcıyla alabilir ve kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Tasarla ve Yap köşesinde, Tinkercad internet sitesini kullanarak daha önce oluşturduğumuz robot süpürge simülasyonundaki elektronik bileşenlere uygun üç boyutlu bir robot gövdesi tasarlıyoruz.

Nelere İhtiyacımız Var?

  • İnternet bağlantısı olan bir bilgisayar

Ne Yapıyoruz?

Ne Oldu?

Bir önceki projemizde Arduino kartı Tinkercad internet sitesi üzerinden kodlayarak bir robot süpürge simülasyonu geliştirmiştik. Bu projemizde ise Tinkercad internet sitesi üzerinden robot süpürge için üç boyutlu bir gövde tasarımı yaptık.

Bu gövdenin baskısı 3D yazıcılarda yapılabileceği için tasarım ölçülerini gerçek bileşenlerle uyumlu olarak belirledik.

Bir sonraki projemizde, baskısını aldığımız robot gövdeye elektronik bileşenleri ve diğer parçaları yerleştirerek, Arduino kartın devre bağlantılarını kurup kartı kodlamayı planlıyoruz. Adım adım kendi robot süpürgemizi yapmaya yaklaşıyoruz.

Kaynak:

  • Temel Düzey Robotik Kodlama Eğitimi (E-Kitap), Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü, 2020.

Yorum yapın