Avatar: Suyun Yolu Filminde Hangi Teknolojiler Kullanıldı?

Moviestore Collection Ltd/Alamy

Avatar: Suyun Yolu Filminde Kullanılan Teknolojiler

David Cameron tarafından yazılıp yönetilen Avatar filmi, 2009 yılında gösterime girdiğinde büyük bir ilgiyle karşılandı ve Türkiye’de ve dünya genelinde en çok izlenen filmler arasına girmeyi başardı. Devam serisinin ilk filmi olan Avatar: Suyun Yolu ise 16 Aralık’ta vizyona girecek.

jennimareephoto/Envato Elements

David Cameron, Avatar filminin hayata geçirilmesi için gerekli olan bilgisayar üretimli görüntü teknolojisinin yeterince gelişmesini beklemek zorunda kaldı. Günümüzde sıkça kullanılan CGI teknolojisi, sinema filmleri ve video oyunlarında sıkça kullanılmaktadır.

Avatar: Suyun Yolu‘nda Neler Yeni?

Avatar filminde, insan hareketlerinin üç boyutlu bir sanal dünyaya aktarılması için hareket yakalama (motion capture) teknolojisi kullanılmıştır. Oyuncular ve sahnelerde kullanılan aksesuarlar üzerinde bulunan yansıtıcı noktalar sayesinde, çok sayıda kameranın kaydettiği hareketler bilgisayarlar tarafından dijital ortama aktarılmaktadır.

AJ Pics/Alamy

David Cameron ve ekibi, Avatar: Suyun Yolu filminde yapay zekâ algoritmalarını ve birçok yenilikçi teknolojiyi kullanmıştır. Örneğin, suyun altında ve üstündeki sahnelerin çekimleri, kameralar aracılığıyla kaydedilip hareket yakalama teknolojisi ile birleştirilerek yeni geliştirilen bir yapay zekâ algoritması tarafından tek bir sanal görüntü haline getirilmiştir.

Avatar serisinin ikinci filmi olan Avatar: Suyun Yolu, 13 yıl aradan sonra izleyicilerle buluşacak. İlk filmdeki ana karakterlerin yanı sıra, daha yaşlı ve çocukları olan karakterler de devam filminde yer alacaktır. Şimdiden keyifli seyirler dileriz!

Kaynaklar:

Yorum yapın