Depremler Nasıl Olur?

Depremler Nasıl Olur?

Depremler Nasıl Olur?

Depremler, yer kabuğundaki levhaların hareketi sonucu meydana gelir. Bu levhaların hareket etmesinin nedeni ise Dünya’nın merkezinden yayılan ısıdır.

Bazı bölgelerde levhalar birbirinden uzaklaşırken, bazı bölgelerde levhalar birbirine sürtünür ya da bir levha diğerinin altına batar. Bu süreçte levhalardaki enerji birikir ve ani bir şekilde boşalır, bu da depremlere neden olur.

Depremler Nasıl Olur? #1

Dünya’nın merkezindeki yüksek sıcaklık, çekirdeğe yakın bölgelerin yüzeye doğru hareket etmesine neden olurken, yüzeye yakın bölgeler ise merkeze doğru batar. Bu hareketler de levhaların hareketine katkıda bulunur.

Depremler Nasıl Olur? #2

Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen büyük depremler de bu süreç sonucunda gerçekleşti. Levhaların birbirine sürtünmesi sonucu biriken enerji, ani bir şekilde boşalır ve depremlere neden olur.

Depremler Nasıl Olur? #3

Sonuç

Depremler, Dünya’nın yer kabuğundaki levhaların hareketi sonucu meydana gelir. Bu hareketlerin nedeni ise Dünya’nın merkezinden yayılan ısıdır. Levhaların birbirine sürtünmesi sonucu biriken enerji, ani bir şekilde boşalarak depremlere neden olur. Depremler hakkında daha fazla bilgi edinmek için uzmanların yaptığı araştırmaları takip edebilirsiniz.

Depremler Nasıl Olur? #4

Yorum yapın