ChatGPT Hastalıkları Teşhis Edebiliyor

adventtr/ iStock.com

Yapay Zeka, ChatGPT Sayesinde Hastalıkları Doğru Teşhis Edebiliyor

Hastalık teşhisi konusunda yapay zeka teknolojisi son yıllarda büyük bir gelişme kaydetmiştir. Bu teknolojinin en son örneği olan ChatGPT, hastaların doğru teşhis konulmasına yardımcı olmaktadır. ChatGPT’nin başarısı, 4 yaşındaki Alex’in hikayesi ile kanıtlanmıştır.

Alex’in Şikayetleri ve Yanlış Teşhisler

Alex, kronik ağrılar ve kişilik değişiklikleri ile mücadele etmektedir. Ailesi, bu şikayetlerin çözümü için birçok doktora başvurmuştur. Ancak, Alex’e öncelikle diş problemleri ve sonrasında COVID-19 salgınının neden olduğu gelişim geriliği teşhisi konulmuştur. Fakat bu teşhisler, Alex’in durumunu iyileştirmemiştir. Üstelik, fiziksel rahatsızlıklarının yanı sıra baş ağrıları da zamanla artmıştır.

ChatGPT’nin Doğru Teşhisi

Alex’in ailesi, son çare olarak ChatGPT’ye başvurmuş ve Alex’in test sonuçlarını girdikten sonra %72 oranında doğru teşhis konulabileceği bilinen bu yapay zeka teknolojisinden yardım almıştır. ChatGPT, Alex’in semptomlarının sebebinin “gergin omurilik sendromu” olduğunu tespit etmiştir. Ailesi, bu teşhisi bir beyin cerrahı ile paylaşmış ve yapılan ameliyat sonucunda Alex’in durumu düzelmiştir.

ChatGPT’nin Başarısı ve Araştırmalar

Yapılan araştırmalara göre, ChatGPT hastalıkları doğru bir şekilde teşhis edebilme oranı %72’dir. Ancak, doktorların doğru teşhis koyma oranı %95’tir. Bu da gösteriyor ki, yapay zeka teknolojisi doktorların yerini almak değil, onlara yardımcı olmak için kullanılmalıdır.

Kaynaklar:

Özetle

Yapay zeka teknolojisi, hastalık teşhisi konusunda önemli bir yer edinmektedir. ChatGPT gibi yapay zeka sistemleri, insanların doğru teşhis almasına yardımcı olmaktadır. Ancak, doktorların yaptığı teşhislerin doğruluğu göz önünde bulundurularak yapay zeka teknolojisi bu süreçte bir yardımcı olarak kullanılmalıdır.

Yorum yapın